Αποχωρούν Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Βούτσης από τον ΣΥΡΙΖΑ

11:13 π.μ. - Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023
11:11 π.μ. - Παρ, 10/13/2023
Image: Αποχωρούν Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Βούτσης από τον ΣΥΡΙΖΑ

Και οι δυο αναμένεται με δήλωσή τους να γνωστοποιήσουν τις προθέσεις τους

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με δυο κορυφαία στελέχη του κόμματος τον Πάνο Σκουρλέτη και το Νίκο Βούτση να αποχωρούν σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr τις επόμενες ώρες.

Σε λίγες ώρες αναμένεται να ανακοινώσουν την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Νίκος Βούτσης σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ. Σημειώνεται ότι η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος θα γίνει το Σαββατοκύριακο και σε αυτή τελικά θα συμμετάσχουν και τα μέλη της «Ομπρέλας» όπως αποφασίστηκε μετά από μαραθώνια συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα. Χθες 9/11, 1.300 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ανάμεσά τους δυο εν ενεργεία βουλευτές και πολλοί πρώην υπουργοί και βουλευτές – συνυπογράφουν κείμενο υπό τον τίτλο «Διέξοδος Αριστερά». Υποστηρίζουν ότι ο μύθος του ηγέτη που θα νικήσει τον Μητσοτάκη είναι μια απάτη και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι οι τραμπουκισμοί και η θρασύτητα ενός ιδιοκτήτη που αποφαίνεται «όποιος διαφωνεί φεύγει». Να κηρυχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αλλά και «να μην προχωρήσουν οι διαγραφές και να μην αποχωρήσουν όσοι σκέφτονται να το κάνουν», λέει ο Γιάννης Δραγασάκης.

Για «εξωστρεφή – κοινή πορεία» μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ το Σαββατοκύριακο, αλλά και για αξιολόγηση «συμπεριφορών με τις οποίες δεν μπορεί κανείς, διατηρώντας την αξιοπρέπειά του να συνυπάρξει», μίλησε ο Πέτρος Παππάς στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ. «Έχουμε νέο πρόεδρο, ο οποίος έχει σαφή εντολή να αλλάξει τα πράγματα και δεν μπορεί κανείς να δεχτεί ότι βρίσκεται υπό προθεσμία, ομηρία, εποπτεία ή υπό επιτήρηση», ξεκαθάρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

«Κοινός στόχος να πάμε μπροστά την κοινωνία, την πατρίδα μας. Δεν θα κάνουμε πίσω. Ο καθένας θα αναμετρηθεί με την ιστορία του», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 Στο Κόκκινο» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επεσήμανε ότι ο αριστερός προοδευτικός κόσμος έχει πολλά χιλιόμετρα να τρέξει, υπογραμμίζοντας ότι «χάσαμε 600.000 πολίτες στην κάλπη και αυτόν τον κόσμο πρέπει να τον κερδίσουμε».

«Θα γελάσει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος. Θα προχωρήσουμε. Να μη μας υποτιμούν. Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί στο κόμμα με λύσεις με πολιτικές με την ανάδειξη του έργου της ομάδας», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Aκόμη, πληροφορίες του parapolitika.gr αναφέρουν ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αναμένεται να ανεξαρτητοποιηθεί και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενδεχομένως και η βουλευτής, Πέτη Πέρκα.

cretalive.gr