Συνάντηση Γ. Κουράκη με εκπρόσωπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων

9:46 π.μ. - Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
09:04 π.μ. - Πέμ, 25/46/2024
Image: Συνάντηση Γ. Κουράκη με εκπρόσωπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Παρουσίασε δέσμη μέτρων του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

Στην συνεδρίαση του διευρυμένου Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΕΒΕΝΗ, κλήθηκε και παρέστη ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.- ΚΙΝ.ΑΛ. Γιάννης Κουράκης. Στην συνεδρίαση παρέστη επίσης ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καβαθάς.

Κατά την συνεδρίαση τέθηκαν από τον Πρόεδρο της ΟΕΒΕΝΗ κ. Μπάμπη Λεκάκη και τα άλλα μέλη του Δ.Σ., όλα τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως είναι το φορολογικό, το ασφαλιστικό, η χρηματοδότηση, τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, κ.α.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Κουράκης, τόνισε ιδιαίτερα ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν διαχρονικά τον πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, γι΄αυτό ο ίδιος αλλά και ο πολιτικός χώρος που εκφράζει, στήριζαν πάντα και στηρίζουν δυναμικά και σταθερά την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τους εργαζομένους.

Ακόμη, ο υποψ. Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στη δέσμη μέτρων που προτείνει το ΠΑ.ΣΟ.Κ.- ΚΙΝ.ΑΛ. για ισχυρή μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και μεταξύ των άλλων είναι :

Ειδικές γραμμές χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης, για επενδύσεις μικρομεσαίων στην καινοτομία, την ενεργειακή προσαρμογή, τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για τη μετεγκατάσταση ΜΜΕ σε βιοτεχνικά πάρκα κλπ.

Κίνητρα για νέες προσλήψεις με πλήρη απασχόληση, με επιδότηση επί τέσσερα έτη των εργοδοτικών εισφορών στην κοινωνική ασφάλιση.

Τριετή απαλλαγή από τον φόρο κερδών, ως κίνητρο για τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών σχημάτων (με συνεργασίες και δικτυώσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων).

Καθιέρωση ακατάσχετου λογαριασμού για τις επιχειρήσεις.

Μείωση των προμηθειών σε ηλεκτρονικές συναλλαγές τραπεζών.

Κίνητρα για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ.

Αφού τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία, ο κ. Κουράκης επισήμανε «Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για να στηρίξουμε τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, αυτή της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας».