Άγιος Ιωάννης ένα πολυπολιτισμικό χωριό με προβλήματα που ζητούν άμεση λύση

11:42 π.μ. - Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2023
11:10 π.μ. - Τρί, 17/42/2023
Image: Άγιος Ιωάννης ένα πολυπολιτισμικό χωριό με προβλήματα που ζητούν άμεση λύση

Ο Ν. Βουγιουκλής εκλεγμένος στο τοπικό συμβούλιο Αγίου Ιωάννη, μιλά στον Ηχώ 99,8

Ο  κ. Νίκος Βουγιουκλής πρόεδρος του συλλόγου φίλων Αγίου Ιωάννη και υποψήφιος στην τοπική κοινότητα με τον συνδυασμό του Θ. Καλαντζάκη  , φιλοξενήθηκε  σήμερα στον Ηχώ 99,8 σε μια συνέντευξη όπου ανέλυσε τους λόγους που τους οδήγησαν στην ίδρυση του συλλόγου αλλά και στη συμμετοχή του στα αυτοδιοικητικά.  Όπως είπε  στους σκοπούς του συλλόγου είναι ο εξωραϊσμός, η ανάδειξη αρχιτεκτονικών στοιχείων, η προώθηση αναπτυξιακών προγραμμάτων κλπ.

Συμμετέχουν κάτοικοι αλλά και άνθρωποι από την υπόλοιπη χώρα και το εξωτερικό που έχουν  σπίτια στον Άγιο Ιωάννη. Οι ξένοι επενδυτές ζουν αρμονικά με τους ντόπιους, έχουν αγοράσει σπίτια, τα έχουν ανακαινίσει και συχνά έρχονται και μένουν στο χωριό για μακρύ χρονικό διάστημα ή έχουν εγκατασταθεί μόνιμα. Διαπιστώνουμε ωστόσο ότι υπάρχουν προβλήματα που χρήζουν παρεμβάσεων και λύσεων. Όπως προστασία από ετοιμόρροπα σπίτια, αντιμετώπιση προβλημάτων σε ύδρευση και αποχέτευση, βελτίωση της καθαριότητας και του φωτισμού αν και έχει γίνει δουλειά σε αυτό το κομμάτι από τον δήμο, βελτίωση του οδικού δικτύου σε δρόμους ευθύνης του δήμου ή της περιφέρειας, αποχετευτικό σύστημα κ.α.

Όλα αυτά μας οδήγησαν στη δημιουργία του συλλόγου. Αλλά  και στην προσωπική απόφαση να είμαι υποψήφιος. Να σημειωθεί εδώ ότι υπάρχει συνεργασία με τον Δήμο αλλά και τον Σύλλογο Ανάπτυξης Αγίου Ιωάννη ώστε όπου χρειαστεί να παρεμβαίνουμε για το καλό του χωριού και της τοπικής κοινότητας. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα σύγχρονο χωριό στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Άγιος Ιωάννης είναι ένα πολύ ωραίο χωριό με όμορφη θέα, φυσικές ομορφιές από τα νερά των πηγών του στο Ψυχρό μέχρι τις όμορφες μυρωδιές από τα βότανα και βέβαια είναι ένα χωριό με μακρά ιστορία. Όλα  αυτά θέλουμε να τα αξιοποιήσουμε και να τα αναδείξουμε.

Ακούστε εδώ τον κ. Βουγιουκλή