Ο Εμμ. Μαστοράκης στον Ηχώ 99,8 για τον άνθρωπο και πολιτικό Φοίβο Ιωαννίδη

11:15 π.μ. - Πέμπτη, 9 Μαΐου 2024
11:05 π.μ. - Πέμ, 09/15/2024
Image: Ο Εμμ. Μαστοράκης στον Ηχώ 99,8 για τον άνθρωπο και πολιτικό Φοίβο Ιωαννίδη

Με αφορμή την απώλεια του Φοίβου Ιωαννίδη, δικηγόρου και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Εμμ. Μαστοράκης, πρώην δήμαρχος Ιεράπετρας, μίλησε για την γνωριμία τους και την μετέπειτα φιλία τους στον αέρα του Ηχώ 99,8

Γνωρίστηκαν το 1977, συμμετέχοντας στον προεκλογικό αγώνα με την “Συμμαχία των Πέντε”. Πολύ αργότερα, το 1989, ο κ. Μαστοράκης ενημερώθηκε ότι υπήρχε ενδιαφέρον από τον κ. Ιωαννίδη για τις εκλογές και γνωρίζοντας τόσο το βιογραφικό του όσο και τον άνθρωπο μέσω του πατέρα του, τον πρότεινε στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, στην Οργάνωση της Ιεράπετρας με αποτέλεσμα να κατέβει ως υποψήφιος και να κατακτήσει τη θέση του βουλευτή. Ήταν ένας άνθρωπος πλήρης, αγωνιστικός, δυναμικός, αποτελεσματικός, έντιμος και με χιούμορ. Η απώλειά του είναι μία σοβαρή απώλεια όχι μόνο για τον τόπο μας αλλά για όλη την Ελλάδα. Ένας άνθρωπος με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά τα οποία σπανίζουν σήμερα στον πολιτικό χώρο. Είχε και μυαλό και καρδιά. Την καρδιά την έδειξε την εποχή της δικτατορίας και το μυαλό στην άσκηση των πολιτικών καθηκόντων που του ανατέθηκαν. Τα χρόνια που ο κ. Μαστοράκης διετέλεσε Δήμαρχος είχαν καθημερινή επικοινωνία και η βοήθειά του ήταν αμέριστη.

Αν και η γενέτειρά του ήταν η Σητεία, η κάτω μερά ήταν η “επίσημη αγαπημένη του” σύμφωνα με τον κ. Μαστοράκη. Ο κ. Ιωαννίδης διετέλεσε διοικητής του ΙΚΑ και επί των ημερών του χτίστηκε το κτήριο του υποκαταστήματος ΙΚΑ της Ιεράπετρας. Ο κ. Μαστοράκης πρότεινε ως ελάχιστο φόρο τιμής της Ιεράπετρας προς τον κ. Ιωαννίδη, να ονομαστεί το κτήριο αυτό, Φοίβος Ιωαννίδης.