Σιγουράκης: Αυξημένη η ζήτηση ντομάτας και πιπεριάς αυτή την περίοδο

9:54 π.μ. - Δευτέρα, 8 Απριλίου 2024
09:04 π.μ. - Δευ, 08/54/2024
Image: Σιγουράκης: Αυξημένη η ζήτηση ντομάτας και πιπεριάς αυτή την περίοδο

Ο Σπύρος Σιγουράκης, οικονομολόγος και εκπρόσωπος της Golden Farm, φιλοξενήθηκε στην "Ιεραπετρίτικη Γη", όπως κάθε Πέμπτη

Την εβδομάδα που διανύουμε, τα πράγματα κινήθηκαν πολύ καλά για αρκετά προϊόντα. Αναλυτικότερα, υπάρχει έντονη ζήτηση για ντομάτα οπότε και οι τιμές κινήθηκαν ανοδικά. Ντομάτες από πρώτες καλλιέργειες φεύγουν επίσης με ικανοποιητικές τιμές για την ποιότητά τους. Το βελανίδι που είχε οπισθοχωρήσει επέστρεψε στο 2,30 έως 2,50. Υπήρξε έντονη ζήτηση και στα διάφορα είδη πιπεριάς με τον ντολμά να φτάνει σχεδόν στα 3 ευρώ. Οι μελιτζάνες κυμάνθηκαν από 0,70 έως 0,75 λεπτά που για τις μεγάλες ποσότητες της εποχής είναι μία καλή τιμή. Όσων αφορά τα αγγούρια, είπε ότι τα μόνα που εμπορεύονται αυτή τη στιγμή είναι αυτά των καινούριων καλλιεργειών.

Ο κ. Σιγουράκης εκτιμάει ότι λόγω της Σαρακοστής αλλά και της έναρξης της τουριστικής σεζόν, θα συνεχιστεί η ζήτηση προϊόντων. Αυτό που τον προβληματίζει είναι η παρατεταμένη καλοκαιρία. Το αποτέλεσμα αυτής είναι η πρώιμα αυξημένη παραγωγή στην υπόλοιπη Ελλάδα και τα Βαλκάνια που τροφοδοτούν επίσης τις αγορές, κάτι που δε συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Σε ερώτηση για τις εισαγωγές, ο κ. Σιγουράκης είπε ότι στην παγκοσμιοποιημένη αγορά της οποίας είμαστε μέρος, υπάρχει ελεύθερη οικονομία, γι΄αυτό και εμείς μπορούμε να εισάγουμε προϊόντα αλλά και να εξάγουμε τα δικά μας πετυχένοντας υψηλές τιμές, όπως συμβαίνει τώρα με την πιπεριά.

Τέλος, σε πρόσκληση της κ. Τσαγκαράκη, δεσμεύτηκε ότι σε επόμενη εκπομπή θα μας δώσει στατιστικά στοιχεία, μέσο όρο τιμών και μια γενική εικόνα για το πως κινήθηκε στην αγορά τη χρονιά που πέρασε, το κάθε προϊόν ξεχωριστά.