Ζερβάκης στον Σταϊκούρα: Προτεραιότητα ο ΒΟΑΚ ως τη Σητεία!

11:57 π.μ. - Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024
11:01 π.μ. - Τρί, 23/57/2024
Image: Ζερβάκης στον Σταϊκούρα: Προτεραιότητα ο ΒΟΑΚ ως τη Σητεία!

"Θα πρέπει να γίνει πράξη η υπόσχεση που έχει δοθεί κατ’ επανάληψη από την κυβέρνηση"

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και το επιτελείο του είχε την Δευτέρα το απόγευμα ο Δήμαρχος Σητείας κ. Ζερβάκης Γεώργιος, παρουσία του Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη.

Ο κ. Ζερβάκης επανέφερε το θέμα της τοποθέτησης τεχνικών συμβούλων για την ολοκλήρωση των μελετών του τμήματος Παχειά Άμμος-Αυχήν Αγκαθιάς ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ολοκλήρωσης του έργου μέχρι την Σητεία.

Ο Δήμαρχος Σητείας υπενθύμισε ότι ήταν και παραμένει προτεραιότητα η ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ έως τη Σητεία και θα πρέπει να γίνει πράξη η υπόσχεση που έχει δοθεί κατ’ επανάληψη από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα έγινε αναφορά για την τοποθέτηση δύο τεχνικών συμβούλων για το τμήμα “Καβούσι – Αυχήν Αγκαθιάς Σητείας προκειμένου να γίνουν οι γεωτεχνικές έρευνες για την κατασκευή σηράγγων και γεφυρών. Επίσης ακόμα ενός τεχνικού Συμβούλου για την εκπόνηση των μελετών που θα αφορούν τα συγκοινωνιακά, το κτηματολόγιο, τον ηλεκτροφωτισμό της οδού, υδραυλικών, σήμανσης και ασφάλισης του συγκεκριμένου κομματιού.

Ο κ. Σταϊκούρας διαβεβαίωσε για την τήρηση των συμφωνηθέντων και την άμεση τοποθέτηση των τεχνικών συμβούλων κάτι που θα εξαγγείλει και επισήμως σε επίσκεψη του το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην Κρήτη.

cretalive.gr