Ζερβάκης: Καταστράφηκε η οικονομία της Σητείας

10:23 π.μ. - Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022
10:10 π.μ. - Δευ, 17/23/2022
Image: Ζερβάκης: Καταστράφηκε η οικονομία της Σητείας

Ο Δήμαρχος Σητείας για την επόμενη μέρα στον Ηχώ 99,8

Το μέγεθος της καταστροφής που έζησαν οι κάτοικοι της Σητείας το περασμένο Σάββατο από την έντονη βροχόπτωση περιέγραψε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηχώ 99,8 ο Δήμαρχος κ. Γ. Ζερβάκης. Μίλησε για μια τεράστια οικονομική καταστροφή στην περιοχή, για επιχειρήσεις που υπέστησαν ανυπολόγιστες ζημιές σε κάποιες περιπτώσεις πάνω από 200.000 ευρώ, για τα οχήματα που παρασύρθηκαν ή υπέστησαν ζημιές εκτιμώντας ότι είναι γύρω στα 150 οχήματα, ιδιωτικά και ενοικιαζόμενα, ενώ 10 οχήματα κατέληξαν στο λιμάνι. Παράλληλα παρουσιάστηκαν προβλήματα στην υδροδότηση και την ηλεκτροδότηση, ενώ σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί δρόμοι, πεζοδρόμια κλπ. Από εδώ και πέρα στόχος είναι η πόλη να επανέλθει σε μια κανονικότητα, να γίνει λειτουργική, τόνισε.

Ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε, στην επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου το οποίο είδε από κοντά την κατάσταση, αλλά και στα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν όπως τα 6.000 ευρώ για κάθε πληγέντα αλλά και 500.000 ευρώ που ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη για έργα υποδομών.

Τέλος ο κ. Ζερβάκης στάθηκε στο θέμα της αλληλεγγύης και κοινωνικής συνεισφοράς που αναπτύχθηκε μέσα σε λίγες ώρες για να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη, ακόμη και για να καθαριστούν οι δρόμοι, τα μαγαζιά κ.α. Και ο Δήμος Ιεράπετρας έστειλε μια υδροφόρα για να βοηθήσει όπου χρειαστεί. Επειδή και το κτίριο του Δήμου πλημμύρισε και έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας τα τηλέφωνα όσοι θέλουν να επικοινωνήσουν μπορούν να καλούν στο 28430 26346

-

Βίντεο από τη σύσκεψη στη Σητεία: