Το μέλλον της Ιεράπετρας και οι προτεραιότητες του Γ. Γουλιδάκη για την επόμενη πενταετία

12:11 μ.μ. - Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2023
12:10 μ.μ. - Παρ, 06/11/2023
Image: Το μέλλον της Ιεράπετρας και οι προτεραιότητες του Γ. Γουλιδάκη για την επόμενη πενταετία

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δήμος Ιεράπετρας – Προοπτική για το μέλλον» και υποψήφιος Δήμαρχος Ιεράπετρας, στον Ηχώ 99,8

Τις θέσεις και τις προτεραιότητες του συνδυασμού «Δήμος Ιεράπετρας – Προοπτική για το μέλλον» καθώς και τον σχεδιασμό για την επόμενη μέρα στον Δήμο παρουσίασε σήμερα στον Ηχώ 99,8 ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Γιάννης Γουλιδάκης, στέλνοντας το δικό του μήνυμα λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.

Όπως είπε, το μήνυμα που λαμβάνουν από τις περιοδείες τους είναι ότι ο κόσμος ζητά μια μετάβαση σε ένα νέο επίπεδο όσον αφορά τον δήμο και τη διαχείρισή του έναν δήμο με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα που θα βάζει τον πολίτη στο κάδρο και κοντά στις υπηρεσίες. Το ψηφοδέλτιό τους είναι έχει ανθρώπους που φέρνουν φρέσκο αέρα και ανθρώπους με εμπειρία που θέλουν να προσφέρουν και να δουλέψουν για τον δήμο.

Απάντησε σε όσα ακούγονται ότι συνδυασμοί " υποκλέπτουν" στοιχεία από το πρόγραμμα της δημοτικής αρχής και του συνδυασμού «Ιεράπετρα Νέα Πορεία» λέγοντας ότι υπάρχουν έργα και δράσεις που έχει ανάγκη ή ζητά η κοινωνία τα οποία δεν εκτελέστηκαν ή δεν μπήκαν σε τροχιά υλοποίησης από τη συγκεκριμένη παράταξη. Ως συνδυασμός θέλουν να τα συμπεριλάβουν ή να τα ενισχύσουν γιατί ακριβώς η κοινωνία τα έχει ανάγκη και 9 σχεδόν χρόνια δεν έγιναν. Πχ γραφείο καταγραφής αιτημάτων, εκπαιδευτικές υποδομές, αποπεράτωση κολυμβητηρίου στο Κεντρί, οδοποιία, κοιμητήρια, ανάπλαση περιμετρικά του φράγματος Μπραμιανών, δημιουργία πολυώροφου χώρου στάθμευσης κ.α. Δεν μηδενίζουν το έργο, αλλά θεωρούν ότι έχουν γίνει λιγότερα από όσα θα μπορούσαν να γίνουν μέσα στα 9 χρόνια δημαρχίας του κ. Καλαντζάκη.

Στις προτεραιότητες και τους στόχους είναι, να ξαναφέρουν εκλεγμένους και μη, τους πολίτες, κοντά στο δημαρχείο, τα συμβούλια, τις επιτροπές. Το δημοτικό συμβούλιο να γίνει ελκυστικό με διαφορετική προσέγγιση στα προβλήματα, χωρίς προσβολές και χωρίς προσωπικές αντιπαραθέσεις. Μάλιστα εάν για ένα θέμα που έρχεται στο Δ.Σ. υπάρχουν τεκμηριωμένες θέσεις από τη αντιπολίτευση, θα τις δεχτούν. Άλλα θέμα που βάζουν σε προτεραιότητα είναι, βελτίωση της καθημερινότητας, αστική συγκοινωνία, ποιότητα νερού, διαχείριση απορριμμάτων και αποβλήτων, δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Μακρύ Γιαλό, διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου, κυκλοφοριακό, αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις στην κεντρική πλατεία της πόλης, βελτίωση οδικού δικτύου, αξιοποίηση δημοτικών ακινήτων, διεκδίκηση σχολής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κ.α. Όλα αυτά λαμβάνοντας υπόψη τη γνώμη της τοπικής κοινωνίας σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και συλλόγους. Επιπλέον στις προτεραιότητες ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός, αλλά και η υγεία με συγκεκριμένες δράσεις.

Ο κ. Γουλιδάκης στάθηκε στη συνέχεια σε δύο θέματα, Γηροκομείο και νήσο Χρυσή, για τα οποία έχει δεχθεί έντονη κριτική ακόμη και λάσπη από κάποιους, κάνοντας μια αναφορά στο παρελθόν σημειώνοντας οτι στα 13 χρόνια στην αυτοδιοίκηση και πιο συγκεκριμένα την περιφέρεια, με διαχείριση και λήψη αποφάσεων για πάρα πολλά θέματα μόλις για αυτά τα δυο δέχεται τέτοια έντονη κριτική.

Κλείνοντας τόνισε ότι θέλουν να εμπνεύσουν τους πολίτες, να συμμετέχουν στα κοινά και κάλεσε τον κόσμο στη σημερινή προεκλογική ομιλία στην κεντρική πλατεία της πόλης στις 19.30.