Τα παιδιά έχουν αντιληφθεί ότι ένα κράτος δεν προχωρά χωρίς δημόσια υγεία και εκπαίδευση

11:10 π.μ. - Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023
11:11 π.μ. - Πέμ, 30/10/2023
Image: Τα παιδιά έχουν αντιληφθεί ότι ένα κράτος δεν προχωρά χωρίς δημόσια υγεία και εκπαίδευση

Ο Νίκος Δερμιτζάκης (Ευαντινός) μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου μιλά στον Ηχώ 99,8 με αφορμή τις κινητοποιήσεις για την υγεία

Η Ιεράπετρα δίνει σήμερα το δικό της παρών στην παγκρήτια κινητοποίηση για την υγεία. Πέραν από εκείνων που μετακινούνται προς το Ηράκλειο και στην πόλη της Ιεράπετρας μαθητές δίνουν τον δικό τους αγώνα με καταλήψεις, πορεία και συγκέντρωση στην πλατεία. Ο κ. Νίκος Δερμιτζάκης (Ευαντινός) εκπαιδευτικός φιλόλογος στο 2ο Λύκειο Ιεράπετρας, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου μίλησε στον Ηχώ 99,8 με αφορμή τις κινητοποιήσεις. Όπως είπε, τα παιδιά, η νέα γενιά νιώθει, ως κομμάτι αυτής της κοινωνίας, τα διάφορα κοινωνικά προβλήματα, δείχνουν αγωνιστικότητα, μαχητικό πνεύμα. Σε μια συμβολική κίνηση προχωρούν στην κινητοποίηση για ένα θέμα που αφορά όλους μας. Τα παιδιά είναι ένας μοχλός πίεσης σε αυτούς που πρέπει να ακούσουν τον ξεσηκωμό για την υγεία, για τα νοσοκομεία, όλης της Κρήτης και βέβαια και το Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Από εκεί και πέρα, η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει στάση εργασίας. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ έβγαλε μια ανακοίνωση για στάση εργασίας. Θεωρώ ότι δημόσια εκπαίδευση και δημόσια υγεία είναι δυο σιαμαίες καταστάσεις γιατί εάν δεν υπάρχουν, αυτό, σημαίνει έλλειψη κοινωνικού κράτους και ότι όποιος έχει χρήματα ζει και όποιος δεν έχει πεθαίνει και αυτό είναι αδιανόητο ειδικά στον 21ο αιώνα, είπε μεταξύ άλλων.