Συνεχίζεται η αδιαφορία Δήμου και Περιφέρειας για τα σοβαρά προβλήματα του Άη Γιάννη

11:55 π.μ. - Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024
11:01 π.μ. - Δευ, 29/55/2024
Image: Συνεχίζεται η αδιαφορία Δήμου και Περιφέρειας για τα σοβαρά προβλήματα του Άη Γιάννη

Τι απαντά ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Γ. Ανδρουλάκης, για τα σοβαρά προβλήματα στις υποδομές του χωριού

Ο κ. Ανδρουλάκης, Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, μίλησε στον Ηχώ 99,8 σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του χωριού Άη Γιάννη. Πιο αναλυτικά, ένα κομμάτι της γέφυρας έχει πέσει εδώ και καιρό και αναμένεται να έρθει γεωλόγος την Τετάρτη ώστε να προχωρήσει σε αυτοψία. Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι από την τεχνική υπηρεσία στο συγκεκριμένο σημείο της γέφυρας. «Ο γεωλόγος είναι ο αρμόδιος για να μας υποδείξει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν.» Σχετικά με το κομμάτι του δρόμου που ενώνει το Κουτσουνάρι με τον Άη Γιάννη, το κόστος ανέρχεται στα 1,2 εκατ. ευρώ και αναμένεται η έγκριση του προϋπολογισμού η οποία έχει σταλεί από τον Δεκέμβριο στην αποκεντρωμένη. Αρμοδιότητα του δήμου αποτελεί το σημείο που έχει πέσει μέσα στον οικισμό, ενώ αρμοδιότητα της περιφέρειας αποτελεί ο δρόμος από το Κουτσουνάρι μέχρι τον Άγιο Ιωάννη. Κλείνοντας, ο ίδιος τόνισε πως θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν.

hxonews
hxonews
hxonews

Να θυμίσουμε και σε παλαιότερη εκπομπή και συγκεκριμένα σε συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει ο πρόεδρος του Αγίου Ιωάννη, κος Νίκος Βουγιουκλής, είχαν αναφερθεί τα παρακάτω: Τα άμεσα προβλήματα στον Άγιο Ιωάννη είναι 1) ο γκρεμισμένος δρόμος πριν τη πλατεία του χωριού, εκκρεμότητα από τον Δεκέμβρη του 2022 2) Η ασφαλτόστρωση με νέο τάπητα του δρόμου από το Κουτσουνάρι μέχρι το Χωριό 3) Οι ρωγμές που έχουν διαπιστωθεί στη βασική γέφυρα απέναντι από το νεκροταφείο 4) Το γεμισμένο από σαθρά υλικά τούνελ κάτω από τη γέφυρα 5) Η μετατόπιση εδάφους κάθετα στο ανατολικό σημείο του χωριού με κίνδυνο κατάρρευσης τοιχοποιίας σπιτιών κλπ 6) Πιθανή παράκαμψη του κεντρικού δρόμου πριν τη πλατεία του χωριού ανατολικά και προς το χωριό 7) Επισκευή τσιμεντόστρωσης δρόμου της Περιφέρειας από το ανατολικό σημείο μέχρι την Επισκοπή (παλαιός οδικός άξονας) που περνά από την εκκλησία του Προφήτη Ηλία 8) Διαμόρφωση χώρου πάρκινγκ και στάθμευση οχημάτων ειδικά την τουριστική περίοδο.

hxonews
hxonews
hxonews

Όλα τα παραπάνω έχουν συζητηθεί και αιτηθεί αρμοδίως και βέβαια αποτελούν υποχρεώσεις τόσο του Δήμου Ιεράπετρας αλλά και της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου.