Στον Υπουργό Εξωτερικών για τους εργάτες γης ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας

9:35 π.μ. - Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2024
09:03 π.μ. - Πέμ, 14/35/2024
Image: Στον Υπουργό Εξωτερικών για τους εργάτες γης ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας

Μοναδικό θέμα της συζήτησης ήταν οι δυσκολίες στη διαδικασία μετάκλησης πολιτών τρίτων χωρών που προορίζεται για εργασία στις αγροτικές δραστηριότητες

Με αφορμή την συνάντηση του προέδρου του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου, κ. Γαιτάνη, με τον υπουργό Εξωτερικών, κ. Γεραπετρίτη, μίλησε στην πρωινή εκπομπή ο κ. Βιαννιτάκης, γενικός γραμματέας του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου για τα όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση.

Στην συνάντηση έδωσε το παρών και ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Πλακιωτάκης, ο οποίος συνέβαλε και στον προγραμματισμό αυτής της συνάντησης. Επιπλέον, το υπουργείο Εξωτερικών φάνηκε να είναι ενήμερο για τα ζητήματα που έχουν προκύψει με τους εργάτες γης. «Έγινε προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή στο πρόβλημα αυτό. Ο υπουργός δεσμεύτηκε να βρεθεί ο τρόπος επίλυσης του ζητήματος, χωρίς να αναφέρει το σαφές χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθήσει.» Ο κ. Βιαννιτάκης τόνισε πως το πιο κρίσιμο σημείο της διαδικασίας είναι η συνέντευξη με την ελληνική πρεσβεία.

Η ανακοίνωση του συλλόγου:

Ο Πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Γαϊτάνης πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Υπ. Εξωτερικό κ. Γεραπετρίτη την 12/3/2024. Η συνάντηση οργανώθηκε από τον Α’ Αντιιπρόεδρος της Βουλής κ. Πλακιωτάκης ο οποίος και παραβρέθηκε στην συνάντηση.

Μοναδικό θέμα της συζήτησης ήταν οι δυσκολίες στη διαδικασία μετάκλησης πολιτών τρίτων χωρών που προορίζεται για εργασία στις αγροτικές δραστηριότητες. Ειπώθηκαν και αναλύθηκαν όλα τα προβληματικά στάδια της διαδικασίας που έχουν σαν αποτέλεσμα την απόρριψη των υποψηφίων εργατών γης από τις εκάστοτε ελληνικές Πρεσβείες. Ο Υπουργός - όπως και οι υπηρεσίες - γνώριζαν για την αυτή την πραγματικότητα και υπήρξε δέσμευση ότι άμεσα θα αποσυμφορήθει η κατάσταση μέσω της δημιουργίας λίστας εγκεκριμένων υποψήφιων εργαζομένων, με στόχο πρωτίστως την ασφάλεια την χώρα μας αλλά και την ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων.

Ως Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την ανταπόκριση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Γεραπετρίτη καθώς και για την αμέριστη συμπαράσταση σε όλο αυτό το θέμα από τον κ. Πλακιωτάκη.

Τέλος, όσον αφορά την πλευρά των εργοδοτών στην Ελλάδα είναι πολύ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να προβαίνουν άμεσα σε καταγγελία σύμβασης των εργαζομένων που ήδη έχουν έρθει στην Ελλάδα, εάν για οποιοδήποτε λόγο ο εργάτης -που έχουν προσκληθεί από τους ίδιους εργοδότες- ΔΕΝ εξυπηρετεί τους όρους για τους οποίους έρθει ή για οποιοδήποτε λόγο ΔΕΝ τελούν πλέον υπό τον έλεγχο τους. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλουμε στην μεγαλύτερη αξιοπιστία της διαδικασίας. Σύντομα θα ανακοινωθούν μέρος των τελικών αποφάσεις επί του θέματος.

Εκ του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Γαϊτάνης Ιωάννης

Ο Γεν. Γραμματέας

Βιαννιτάκης Μιχαήλ