Στην Αντιπεριφέρεια Λασιθίου ο Αργύρης Πανταζής για την ενεργειακή κοινότητα των Τ.Ο.Ε.Β

9:11 π.μ. - Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023
09:03 π.μ. - Πέμ, 09/11/2023
Image: Στην Αντιπεριφέρεια Λασιθίου ο Αργύρης Πανταζής για την ενεργειακή κοινότητα των Τ.Ο.Ε.Β

Το θέμα της συνάντησης των διοικήσεων των Τ.Ο.Ε.Β. Λασιθίου ήταν η δυνατότητα δημιουργίας ενεργειακής κοινότητας από τους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων που εδρεύουν στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου

Στην έδρα της Περιφερειακής ενότητας Λασιθίου βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Ανδρουλάκη Γιάννη, (τον οποίο και ευχαρίστησε) ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ‘’μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα’’ κος Αργύρης Πανταζής.

hxonews

 Το θέμα της συνάντησης των διοικήσεων των Τ.Ο.Ε.Β. Λασιθίου δεν ήταν άλλο από τη δυνατότητα δημιουργίας ενεργειακής κοινότητας από τους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων που εδρεύουν στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου. Έργο που ‘’τρέχει’’ με τη συνεργασία της η Περιφέρεια Κρήτης η οποία και πρωτοστατεί με την ένταξη των ενεργειακών κοινοτήτων στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Horizon 2020 ενώ το πρόγραμμα υλοποιείται  από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και στοχεύει στην άμεση μελέτη και κατασκευή των ενεργειακών κοινοτήτων. Ο κος Πανταζής συμμετείχε στη συνάντηση των Τ.Ο.Ε.Β. ως μέλος της επιτροπής ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα της Κ.Ε.Δ.Ε, έχοντας θέσει το ενεργειακό θέμα στα θεσμικά όργανα της, από το Σεπτέμβριο του 2021, ως θέμα υψίστης προτεραιότητας. Στόχος η δρομολόγηση άμεσων θεσμικών και νομοθετικών παρεμβάσεων για την προαγωγή της ενεργειακής αειφορίας που θα πρέπει να εισέλθει η χώρα.

hxonews

Το ζητούμενο για την επιτυχία του εγχειρήματος όπως είπε στη τοποθέτησή του ο κος Πανταζής, είναι η συνεργασία των Τ.Ο.Ε.Β. Η συνάντηση έγινε σε άριστο κλίμα ενώ με πρωτοβουλία των Δ.Σ. των Τ.Ο.Ε.Β. συγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο των Τ.Ο.Ε.Β. που θα συμμετέχει στην ενεργειακή κοινότητα. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Τ.Ο.Ε.Β. (Μεραμβέλλου) Κώστας Κασσωτάκης, (Καβουσίου Παχειάς Άμμου) Κώστας Πλακαντωνάκης και Γιώργος Κωστάκης (μέλος ΔΣ), (Οροπεδίου Λασιθίου) Παναγιώτης Μπαμιεδάκης, (Καλού Χωριού) Δημήτρης Μανιαδάκης, (Ιεράπετρας) Μανώλης Παπαδάκης, (Ζάκρου) Μιχάλης Τζουανάκης, (Κουτσουρά) Νικήτας Παπαδάκης, (Παπαγιαννάδων) Κώστας Ξενικάκης, (Σητείας – Πισκοκέφαλου) Γιώργος Ζουριδάκης.

Για την δημοτική παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα».

Ο Επικεφαλής

ΑΡΓΥΡΗΣ Θ. ΠΑΝΤΑΖΗΣ