Σε ενεργειακή κοινότητα εντάσσεται ο ΤΟΕΒ Καβουσίου Π. Άμμου

12:01 μ.μ. - Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2022
12:12 μ.μ. - Τετ, 28/01/2022
Image: Σε ενεργειακή κοινότητα εντάσσεται ο ΤΟΕΒ Καβουσίου Π. Άμμου

Ο πρόεδρος Κώστας Πλακαντωνάκης μιλά στον Ηχώ 99,8

Ξανά στο τιμόνι του ΤΟΕΒ Καβουσίου Παχειάς Άμμου ο κ. Κώστας Πλακαντωνάκης μετά τις εκλογές που έγιναν πρόσφατα στον τοπικό οργανισμό. Από τους εκλέκτορες οι 18 προέρχονται από την Παχειά Άμμο και οι 11 από το Καβούσι

Μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο κ. Πλακαντωνάκης ευχαρίστησε καταρχάς όσους συμμετείχαν στη διαδικασία και πρόσθεσε ότι ως Δ.Σ. θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των μελών τους. Τόνισε ότι ένα από τα βασικά ζητήματα που έχουν μπροστά τους, όπως και όλοι οι ΤΟΕΒ, είναι το ενεργειακό.

Ήδη το προηγούμενο διάστημα είχαν προχωρήσει σε μια μικρή αύξηση στην τιμή του νερού η οποία από 0,17 λεπτά πήγε στα 0,22 λεπτά. Όταν η αύξηση του ενεργειακού υπολογίστηκε στα 0,18 λεπτά από 0,9 λεπτά που ήταν προ κρίσης. Έχει παρθεί απόφαση για συμμετοχή στην ενεργειακή κοινότητα που θα δημιουργήσει η Περιφέρεια Κρήτης στον νομό Λασιθίου με τη συμμετοχή των 11 ΤΟΕΒ από τον νομό. Θα χρειαστούν 110 στρέμματα για να γίνει το πάρκο αυτό χωρίς όμως να έχει γίνει ακόμη γνωστό που θα χωροθετηθεί. Η πρότασή τους ως ΤΟΕΒ είναι όταν το χειμώνα που η ενεργειακή κατανάλωση είναι λιγότερη το πλεόνασμα ρεύματος να διατίθεται στη ΔΕΗ και τα έσοδα να «μπαίνουν» σε ένα κοινό ταμείο, προκειμένου να καλυφθούν άλλες ανάγκες των ΤΟΕΒ.

Το νέο Δ.Σ. έχει ως εξής.

Πλακαντωνάκης Κων/νος πρόεδρος

Κοκκινάκης Γεώργιος αντιπρόεδρος  

Φουκαδάκη Νικολέτα γραμματέας

Σκορδυλάκης Μανώλης ταμίας

Παπαδάκης Γιάννης μέλος