Πλακιωτάκης: Θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για το παραλιακό μέτωπο Ιεράπετρας

10:16 π.μ. - Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2024
10:02 π.μ. - Τετ, 07/16/2024
Image: Πλακιωτάκης: Θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για το παραλιακό μέτωπο Ιεράπετρας

Τι είπε ο Α' Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Λασιθίου για νοσοκομεία, φράγμα Μπραμιανών και μουσικό σχολείο

Για την λειτουργία των νοσοκομείων του Λασιθίου, τόνισε πως πρέπει να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία όλων των νοσοκομείων του νομού και οι ακραίες συμπεριφορές δεν γίνονται αποδεκτές. Το Σαββατοκύριακο που πέρασε έκανε συζητήσεις με γιατρούς των νοσοκομείων Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου προκειμένου να βρεθεί λύση. Ο κ. Πλακιωτάκης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δυο είναι τα προβλήματα που εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων. Αρχικά, ενώ υπάρχουν αρκετές προκηρύξεις, δεν υπάρχει η ανάλογη ανταπόκριση από γιατρούς. «Είναι γεγονός ότι γίνονται προσλήψεις αλλά ο αριθμός των προσλήψεων αυτών δεν επαρκεί για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν.» Ακόμη, ένα σημαντικό ζήτημα είναι ότι παραιτούνται οι γιατροί που εργάζονται στα νοσοκομεία αυτά. Ο ίδιος υπογραμμίζει πως οι δαπάνες στο σύστημα υγείας έχουν αυξηθεί και δίνονται αρκετά κίνητρα ωστόσο δεν είναι αρκετά και θα πρέπει να υπάρχουν ακόμη περισσότερα. Ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε πως υπάρχουν προτάσεις από τους γιατρούς των νοσοκομείων προκειμένου να λειτουργήσουν σωστά. «Προς το παρόν, είμαστε σε διαδικασία επιλογής νέων διοικητών.»

Αναφορικά με τις κατεδαφίσεις που πρόκειται να αρχίσουν στις 12 Φεβρουαρίου, ανέφερε πως ο ίδιος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους επαγγελματίες, όμως το ζητούμενο είναι να βρεθεί μια οριστική λύση. «Είμαι σε συνεχή επαφή και με τους αρμόδιους υπουργούς και θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.»

Για το φράγμα των Μπραμιανών μας πληροφόρησε πως έχει κατατεθεί η πρόταση και αναμένεται η απάντηση τις επόμενες εβδομάδες προκειμένου να γίνει η οριστική ένταξη του έργου αυτού στο ΕΣΠΑ.

Σχετικά με το μεταφορικό ισοδύναμο που βασανίζει τον αγροτικό τομέα, τόνισε πως είχε σκοπό να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των κρητικών επιχειρήσεων, όμως πρέπει να επανεξεταστεί η έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης από τους αρμόδιους υπουργούς.

Τέλος, έκανε αναφορά στο Μουσικό Γυμνάσιο καθώς αναμένουν την χωροθέτηση και την οριστική μελέτη και μετά να βρεθούν τα χρήματα που απαιτούνται.