Παρέμβαση Πλακιωτάκη για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Σητείας

7:37 π.μ. - Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016
07:11 π.μ. - Τετ, 30/37/2016
Image: Παρέμβαση Πλακιωτάκη για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Σητείας

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του για τον νομό Λασιθίου, ο τέως Πρόεδρος της ΝΔ, Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης απέστειλε στον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου Κώστα, το άμεσο αίτημα των εκπαιδευομένων και των εν ενεργεία και πρώην εκπαιδευτών του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας, παραρτήματος Σητείας, για το γεγονός ότι δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τα μαθήματα για την σχολική χρονιά 2016-2017.

Συγκεκριμένα, κατέθεσε με μορφή αναφοράς την επιστολή διαμαρτυρίας των εκπαιδευομένων, των πρώην εκπαιδευτών καθώς και του Διδακτικού Προσωπικού του ΣΔΕ Παραρτήματος Σητείας, καθώς με τον θεσμό της λειτουργίας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, παρέχεται η δυνατότητα σε άτομα άνω των 18 ετών, που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να αποκτήσουν το απολυτήριο του Γυμνασίου και να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνική, οικονομική και επαγγελματική ζωή.
 
Η καθυστέρηση στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, προκαλεί σοβαρά προβλήματα και θα οδηγήσει για ακόμα μία χρονιά σε ένα επιβαρυμένο ωρολόγιο πρόγραμμα. Για τον λόγο αυτό ο κ. Πλακιωτάκης ζητά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την αποτελεσματική αντιμετώπιση του θέματος ώστε να ξεκινήσουν άμεσα τα μαθήματα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας,  παραρτήματος Σητείας.