Ο χαιρετισμός του Μανώλη Συντυχάκη στο παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο για την υγεία

1:13 μ.μ. - Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024
01:03 μ.μ. - Πέμ, 28/13/2024
Image: Ο χαιρετισμός του Μανώλη Συντυχάκη στο παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο για την υγεία

Το ΚΚΕ χαιρετίζει τη σημερινή παλλαϊκή, παλλασιθιώτικη κινητοποίηση του λαού του Λασιθίου για την υπεράσπιση της υγείας του λαού και για την άμεση στελέχωση ΟΛΩΝ των νοσοκομείων του νομού

Χαιρετισμός του βουλευτή του ΚΚΕ Συντυχάκη Μανώλη στην παλλασιθιώτικη συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη 28/3/2024, για την υπεράσπιση της υγείας του λαού και την άμεση στελέχωση των νοσοκομείων του νομού, ο οποίος λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί αυτοπροσώπως.

«Το ΚΚΕ χαιρετίζει τη σημερινή παλλαϊκή, παλλασιθιώτικη κινητοποίηση του λαού του Λασιθίου για την υπεράσπιση της υγείας του λαού και για την άμεση στελέχωση ΟΛΩΝ των νοσοκομείων του νομού!

Το ΚΚΕ χαιρετίζει την ενότητα και τη συμμαχία των υγειονομικών, των εργαζομένων, των μαθητών, του λαού από όλες τις πόλεις και τα χωριά του νομού για την αγωνιστική διεκδίκηση της ενίσχυσης όλων των νοσοκομείων του Λασιθίου!

Οι κινητοποιήσεις του λασιθιώτικου λαού, που προηγήθηκαν σε Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα, Σητεία, όπως και η σημερινή στο Σεληνάρι αποτελούν φάρο ελπίδας για να ανακοπεί η κατρακύλα των νοσοκομείων του Λασιθίου. Δίνουν αποστομωτική απάντηση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης της ΝΔ και των στελεχών της να διχάσουν τις πόλεις του Λασιθίου με στόχο το "διαίρει και βασίλευε".

Λύση δεν είναι να μοιραστεί η φτώχεια της έλλειψης προσωπικού μεταξύ των 4 νοσοκομείων του Λασιθίου. Το λέμε ξανά! Το φωνάζουμε δυνατά σήμερα με όλους εσάς: Προϋπόθεση για τη σωτηρία καθενός νοσοκομείου είναι η σωτηρία όλων, με ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, γενναία αύξηση των μισθών και της χρηματοδότησης των νοσοκομείων αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό!

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων και να αυξήσει τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να σταματήσει τώρα το αίσχος των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων. Το "νόμιμο φακελάκι" και η εμπορευματοποίηση της υγείας δεν περάσει!

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης της ΝΔ να μετατρέψει τα δημόσια νοσοκομεία σε επιχειρήσεις μετά την υποχρηματοδότηση τους και την υποβάθμισή τους δεν είναι ανικανότητα ή έλλειψη ευαισθησίας. Είναι μέρος ενός οργανωμένου σχεδίου για να απαλλαχθεί το κεντρικό κράτος από δαπάνες που αφορούν τον λαό ώστε να αυξάνονται τα κονδύλια που πάνε για την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων και των αναγκών του ΝΑΤΟ. Είναι στα πλαίσια της στρατηγικής της ΕΕ για την εμπορευματοποίηση της υγείας, που υπηρέτησαν πιστά όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ στρώνοντας τον δρόμο για τις μεταρρυθμίσεις της ΝΔ.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία του Λασιθίου είναι μέρος αυτού του σχεδιασμού και αποτέλεσμα της πολιτικής των μέχρι τώρα κυβερνήσεων που ζυγίζουν την ζωή του λαού με βάση οικονομικούς δείκτες και την λογική κόστος-όφελος. Οι επιπτώσεις για την ζωή των λαϊκών οικογενειών είναι τραγικές με τρανταχτά παραδείγματα τον χαμό νέων ανθρώπων πρόσφατα στον Άγιο Νικόλαο , πριν λίγο καιρό στην Ιεράπετρα. Ανερυθρίαστα ο υπουργός Υγείας καταφεύγει σε ψέματα για να καλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησής του. Τα νοσοκομεία δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις υγειονομικές ανάγκες των λαϊκών οικογενειών γιατί λείπουν γιατροί βασικών ειδικοτήτων , λείπουν νοσηλευτές, λείπει το αναγκαίο προσωπικό.

Η «λύση» των απογευματινών χειρουργείων που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ένα ακόμη βήμα για να χειροτερέψει δραματικά η υγειονομική κάλυψη των λαϊκών οικογενειών. Είναι ένα ακόμη σκαλί για να μετατραπούν τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις και οι ασθενείς σε πελάτες που θα πρέπει να πληρώσουν για μια ακόμη φορά. Πληρώνουν τους άμεσους και τους άδικους έμμεσους φόρους που φθάνουν το 95% των δημοσίων εσόδων αλλά δεν έχουν δημόσια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όταν την χρειαστούν. Πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ για τον ίδιο λόγο.

Όλα αυτά τα έσοδα του κράτους διαχρονικά δεν πηγαίνουν για να ανοίξουν οι χειρουργικές αίθουσες που είναι κλειστές και αποτελούν το 30% του συνόλου, δεν πηγαίνουν για να αυξήσουν το εισόδημα των υγειονομικών που έχουν υποστεί τεράστιες απώλειες από το 2009, δεν πηγαίνουν για επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημοσίων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Αντίθετα, πηγαίνουν για να χρηματοδοτούν με αμύθητα ποσά τους μεγάλους ομίλους, τις Νατοϊκές δαπάνες και εξοπλισμούς , τον πόλεμο στην Ουκρανία, την προστασία των συμφερόντων των εφοπλιστών στην Ερυθρά θάλασσα, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα της πατρίδας μας.

Ως εδώ!

Το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό των υγειονομικών που δεν σκύβουν το κεφάλι στην εμπορευματοποίηση της Δημόσιας υγείας , στέκεται στο πλευρό του λαού που δεν αντέχει να πληρώνει άλλο για υπηρεσίες υγείας που δικαιούται και δεν έχει.

Το ΚΚΕ καταθέτει όλες του τις δυνάμεις μέσα κι έξω από τη βουλή στους αγώνες για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία που να παρέχεται σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για υγεία δημόσιο κοινωνικό αγαθό κι όχι εμπόρευμα! »