Ο Γ. Πλακιωτάκης στον Ηχώ 99,8 για υγεία, Μπραμιανά και την τροπολογία για την εργασία μεταναστών

12:58 μ.μ. - Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023
12:12 μ.μ. - Τρί, 19/58/2023
Image: Ο Γ. Πλακιωτάκης στον Ηχώ 99,8 για υγεία, Μπραμιανά και την τροπολογία για την εργασία μεταναστών

Αναλυτικά οι θέσεις του Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Λασιθίου της Ν.Δ.

Σε σειρά θεμάτων που αφορούν τον νομό Λασιθίου αλλά και την κεντρική πολιτική σκηνή αναφέρθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον Ηχώ 99,8 ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης. Ειδικότερα, έκανε αναφορά στην ψήφιση του προϋπολογισμού καθώς και στη συζήτηση στη Βουλή δυο κρίσιμων νομοσχεδίων, το ένα εκ των οποίων περιλαμβάνει μια σημαντική τροπολογία που έχει και μια άμεση σχέση με την περιοχή μας καθώς έχει να κάνει με τη δυνατότητα νόμιμης εργασίας παράνομων μεταναστών στη χώρα μας. Επίσης, έκανε αναφορά στο θέμα των δομών υγείας στο Λασίθι αλλά και τι μέλλει γενέσθαι με τα συνοδά έργα του φράγματος Μπραμιανών μετά την απένταξή τους από το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Ειδικότερα για την τροπολογία που αφορά τους εργάτες γης είπε ότι, η συγκεκριμένη διάταξη αφορά τους παράνομους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, χωρίς το κράτος να γνωρίζει ποιοι είναι και που είναι. Δουλεύουν στη λεγόμενη μαύρη εργασία. Δεν πρόκειται σε καμία για ελληνοποίηση ή νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών και δεν τροποποιείται το καθεστώς χορήγησης αδειών διαμονής  σε αλλοδαπό που είναι σε ισχύ από το 2014. Η μεταναστευτική πολιτική είναι ένα θέμα που έχω  διαχειριστεί και προσωπικά ως Υπουργός. Τα τελευταία 4 χρόνια έχουν  μειωθεί οι μεταναστευτικές ροές σε ποσοστό πάνω από 80%. Απόφαση της κυβέρνησης του Κ.Μητσοτάκη ήταν και είναι η προάσπιση των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων της πατρίδας μας. Από την άλλη, προωθήσαμε την εξέταση διαδικασίας ασύλου  που ενώ στο παρελθόν ανέμεναν 2 χρόνια για να λάβουν απάντηση πλέον περιορίζεται στους  2 μήνες. Επιπλέον  οι δομές της ντροπής στα νησιά μας και η μαζική εισροή παράτυπων μεταναστών, ανήκουν στο παρελθόν, είπε μεταξύ άλλων.

Εν συνεχεία ο κ. Πλακιωτάκης για το θέμα των Νοσοκομείων ανέφερε ότι πέρα από τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου Υπουργού που επισκέφθηκε το Λασίθι, υπήρξαν στη συνέχεια προκηρύξεις θέσεων για την ενίσχυση και των τριών Νοσοκομείων του Λασιθίου. Γνωρίζω τα ιδιαίτερα θέματα που υπάρχουν σε κάθε ένα από αυτά. Αυτό που θέλω να διαβεβαιώσω είναι ότι κινούμαστε στην κατεύθυνση για την καλύτερη δυνατή λύση και μέσα από την συνεργασία μου με τον αρμόδιο υπουργό αλλά και μέσα από μια σειρά επαφών με τα Νοσοκομεία και φορείς του τόπου. Χρειάζεται συνεργασία όλων των Νοσοκομείων για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.  Από εκεί και πέρα, οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ότι οι δαπάνες για την υγεία σε σχέση με το 2019 αυξήθηκαν σε ποσοστό 50%  ενώ οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων σχεδόν στο 100%. Επίσης γίνονται προκηρύξεις. Η προσπάθεια για την υγεία είναι συνεχής, τόνισε

Κλείνοντας μίλησε για το θέμα νερό και τα συνοδά έργα του φράγματος Μπραμιανών με αναφορά στους λόγους της απένταξης από το Ταμείο Ανάκαμψης για να προσθέσει ότι τα συνοδά  έργα μεταφέρθηκαν ως χρηματοδοτικά προγράμματα στο ΕΣΠΑ. Το  έργο έχει  εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και οι διαδικασίες οριστικής ανακήρυξης του αναδόχου είναι σε εξέλιξη ώστε άμεσα το έργο να δημοπρατηθεί. .