Μ.Λουτσέτης : Διευρωπαϊκό δίκτυο - Ανοιχτό παραθυράκι για παρεμβάσεις στον δρόμο Ιεράπετρα - Παχειά Άμμος

12:02 π.μ. - Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016
12:11 π.μ. - Τετ, 16/02/2016
Image: Μ.Λουτσέτης :  Διευρωπαϊκό δίκτυο  - Ανοιχτό παραθυράκι  για παρεμβάσεις  στον  δρόμο Ιεράπετρα -  Παχειά Άμμος

Σε διαβούλευση το τμήμα Ιεράπετρα - Μύρτος (συνέντευξη)

Τα  οδικά δίκτυα, όπως ΝΟΑΚ τμήμα Ιεράπετρα – Φέρμα, διευρωπαϊκό δίκτυο, τμήμα Ιεράπετρα – Παχειά Άμμος, τμήμα Ιεράπετρα- Μύρτος, παράκαμψη Ιεράπετρας, παράκαμψη Γρα Λυγιάς κα. τέθηκαν στο επίκεντρο ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε από την   Τεχνική Υπηρεσία  του Δήμου Ιεράπετρας με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων  του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης. 
Για τα συμπεράσματα της συνάντησης μίλησε στον ΗΧΩ ο αντιδήμαρχος κ. Μάνος Λουτσέτης λέγοντας ότι στη συζήτηση που έγινε δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα σε έργα που σχετίζονται με το οδικό δίκτυο. Πιο συγκεκριμένα  έγινε συζήτηση για το Διευρωπαϊκό δίκτυο και  το τμήμα Ιεράπετρα -Παχειά Άμμος για το οποίο υπάρχουν αντιδράσεις από πολίτες οι οποίοι θίγονται με τη χάραξη του δρόμου ενώ και το δημοτικό συμβούλιο έχει εκφράσει άποψη για τη χάραξη του συγκεκριμένου τμήματος του δρόμου. Πολίτες που παραβρέθηκαν , μετέφεραν στον Διευθυντή του ΟΑΚ κ. Αγαπάκη  μάλιστα τις αντιρρήσεις τους. Το θετικό είναι ότι αφέθηκε να εννοηθεί ότι υπάρχει ένα παραθυράκι που θα  δώσει τη δυνατότητα παρεμβάσεων στο κομμάτι του συγκεκριμένου δρόμου στο ύψος του Κεντριού  εκεί δηλαδή όπου υπάρχουν και οι περισσότερες διαφωνίες  σχετικά με το τι προβλέπεται να γίνει στο σημείο   Για το άλλο τμήμα,  Ιεράπετρα - Μύρτος  , ο κ. Λουτσέτης είπε ότι  μπορούν να επέμβουν ως προς τη χάραξη του δρόμου, θα γίνει διαβούλευση για να συζητηθεί το θέμα και να κατατεθούν προτάσεις με στόχο  η χάραξη να επιφέρει τις λιγότερες δυνατές αρνητικές συνέπειες σε μια περιοχή όπου είναι ιδιαίτερα  αναπτυγμένες οι αγροτικές,  θερμοκηπιακές  καλλιέργειες. 
Τέλος συζήτηση έγινε για τον δρόμο Ιεράπετρα – Φέρμα και  τον δρόμο Καλό Χωριό – Γέφυρα Φρουζή. Αλλά  και για υδραυλικά έργα,  φράγματα , λιμνοδεξαμανές κ.α. για τα οποία όπως τόνισε ο κ. Αντιδήμαρχος θα γίνει προσεχώς ξεχωριστή ενημερωτική συνάντηση 
Ακούστε εδώ τον κ. Λουτσέτη