Μετεολάτρες: Συνεχίζεται ο καλός καιρός στην Ιεράπετρα – Ιδιαίτερη προσοχή την Κυριακή στους βορειάδες

9:42 π.μ. - Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024
09:04 π.μ. - Πέμ, 11/42/2024
Image: Μετεολάτρες: Συνεχίζεται ο καλός καιρός στην Ιεράπετρα – Ιδιαίτερη προσοχή την Κυριακή στους βορειάδες

Όπως κάθε Πέμπτη, ο Γιάννης Αϊβαλιωτάκης από τους Μετεολάτρες μας ενημερώνει για τον καιρό της Ιεράπετρας

Όπως κάθε Πέμπτη, ο Γιάννης Αϊβαλιωτάκης από τους Μετεολάτρες μας ενημερώνει για τον καιρό της Ιεράπετρας. Συνεχίζεται η καλοκαιρία, με αύξηση των βόρειων ανέμων την Κυριακή.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Πέμπτη 11/4 ο καιρός θα είναι αίθριος με αρκετή ηλιοφάνεια και κάποιες συννεφιές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν με βόρειες διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ και κατά τόπους ίσως υπάρχει μικρή ενίσχυση της τάξεως των 4 μποφόρ. Μικρή πιθανότητα αλλαγής σε νότιους το μεσημέρι και ξανά βόρειους το βράδυ. Η υγρασία θα είναι 50-70%.

Αρκετή ηλιοφάνεια με σχεδόν καθαρό ουρανό θα έχουμε την Παρασκευή 12/4. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ξανά βόρειοι, ήπιας εντάσεως της τάξεως των 1 με 2 μποφόρ και κατά τόπους 3. Η υγρασία θα είναι 60-75%.

Το Σάββατο 13/4 ο καιρός θα είναι πολύ καλός με ανεβασμένη θερμοκρασία, 18 βαθμούς η ελάχιστη και 25 η μέγιστη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 1 με 2 μποφόρ και κατά τόπους 3. Η υγρασία θα είναι 50-70%.

Την Κυριακή 14/4 θα έχει πάρα πολύ ηλιοφάνεια με καθαρό ουρανό και θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου. Ωστόσο, αυξάνεται η ένταση των βόρειων ανέμων με ένταση 3 έως 4 μποφόρ, που κατά τόπους θα φτάσουν τα 5 με 6. Λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και των ενισχυμένων ανέμων ο κ. Αιβαλιωτάκης συστήνει μεγάλη προσοχή στην έναρξη καύσης καθώς και η υγρασία θα είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα 45-65%.

Τέλος, από τη Δευτέρα 15/4 θα ξεκινήσει η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των δύο με τριών βαθμών κελσίου. Ηλιοφάνεια με αραιή συννεφιά και θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς κελσίου. Σταδιακή πτώση των ανέμων σε 3 με 4 μποφόρ.

Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα έχουμε μικρή αστάθεια, με συννεφιές που θα πυκνώσουν την Τετάρτη και ίσως έχουμε κάποια μπόρα βροχής. Θα έχουμε αλλαγή σε νότιους ανέμους που φαίνεται να ευνοούν στην είσοδο σκόνης.

-

Facebook: Μετεολάτρες / website: meteolatres.gr (προς το παρόν υπό κατασκευή)