Μαρούδας: "Όταν κλείνουμε δρόμους, κλείνουν για όλους"

11:24 π.μ. - Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2024
11:02 π.μ. - Παρ, 16/24/2024
Image: Μαρούδας: "Όταν κλείνουμε δρόμους, κλείνουν για όλους"

Κάλεσμα στους αγρότες της Κρήτης να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας - Παρέμβαση Ζαχαρόπουλου

Ο κ. Ρίζος Μαρούδας, Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, μίλησε στην εκπομπή του Ηχώ 99,8 σχετικά με τις επόμενες κινήσεις των αγροτών.

Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 20/02 θα πραγματοποιηθεί μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα με τρακτέρ. «Σταδιακά θα κλείνουμε και τους δρόμους. Βασικό μας αίτημα είναι η μείωση του κόστους παραγωγής. Ζητάμε τα αυτονόητα από τον πρωθυπουργό.» Όλα τα μπλόκα είναι ενωμένα και οι αποφάσεις που έχουν παρθεί είναι πανελλαδικής φύσεως, υπογραμμίζει ο κ. Μαρούδας.

«Είναι πιθανό να κλείσουμε λιμάνια και τελωνεία. Στόχος του συλλαλητηρίου είναι να κατανοήσει η κυβέρνηση ότι το αγροτικό εισόδημα και τα αγροτικά προϊόντα είναι ο μοχλός της κοινωνικής ζωής των περιοχών μας. Όταν δεν παράγουν οι αγρότες, θα υπάρξουν συνέπειες σε όλους τους τομείς.» Η δύναμη των αγροτών προέρχεται από την συλλογική συμμετοχή τους, επομένως αν υπήρχαν περισσότερα μπλόκα και τρακτέρ, θα υπήρχε ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Εκτός από την μείωση του κόστους παραγωγής, βασικό αίτημα των αγροτών αποτελεί ο έλεγχος των τιμών από το χωράφι στο ράφι καθώς και το γεγονός ότι η νέα αναθεωρημένη ΚΑΠ ζημιώνει τους αγρότες.

Ο κ. Ζαχαρόπουλος, παραγωγός της περιοχής μας, μίλησε στον Ηχώ 99,8 θέτοντας στον κ. Μαρούδα το ερώτημα αν σκοπεύουν να εμποδίσουν τα φορτηγά με ευπαθή προϊόντα να φτάσουν στον προορισμό τους. Ο κ. Μαρούδας δεν έδωσε σαφή απάντηση στο παραπάνω ερώτημα, ωστόσο κάλεσε τους αγρότες της Κρήτης στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στην Αθήνα.