Μάνος Λουτσέτης: Υπέρμετρη Φιλοδοξία συνέχεια...

1:00 μ.μ. - Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2023
01:10 μ.μ. - Παρ, 06/00/2023
Image: Μάνος Λουτσέτης: Υπέρμετρη Φιλοδοξία συνέχεια...

Ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ιεράπετρας απαντά σε δηλώσεις του Α. Πανταζή

Κατανοώ απόλυτα τις απόψεις του κου Πανταζή ο οποίος φυσικά σαν ΔΕΣΜΙΟΣ των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ του ΦΙΛΟΔΟΞΙΩΝ και την πρεμούρα για την «ΚΑΡΕΚΛΑ», δεν μπορεί να τοποθετηθεί με τίποτε άλλο, εκτός από ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΣ και ΕΜΕΤΙΚΕΣ δηλώσεις.

Φυσικά και θα ανασκευάσει τις απόψεις του για την Υπηρεσία γιατί μάλλον κατάλαβε ή καλύτερα του έδωσαν να καταλάβει ότι αν εκλεγεί, θα πρέπει να συνεργαστεί με αυτούς που κατακρίνει.

Φυσικά και θα ανασκευάσει τις απόψεις του για Γεραπετρίτη Μελετητή όταν αναρωτιέται πόσο κόστισαν οι μελέτες, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι οι μελέτες ανάπλασης που αναφέρεται δεν κόστισαν απολύτως τίποτα, αφού έγιναν από πρώην ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου σε συνεργασία πάντα με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Και φυσικά η πρόθεση του για αυτοσυγκράτησή λέγοντας ότι θα «ΜΑΖΕΥΤΕΙ» (θα δείξει???), έγινε μετά που του «τραβήξανε το αυτί».

Τον ευχαριστώ για τα λόγια φιλοφροσύνης και αναγνώρισης περί της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας, που προφανώς τα έχει ακούσει από τρίτους, αφού δεν είχαμε ποτέ διαπροσωπική επαγγελματική σχέση. Ανάξια λόγου και στοιχειώδους σοβαρότητας, όλα τα υπόλοιπα για τα οποία αναφέρθηκε προς το πρόσωπό μου.

Η πορεία μου στα κοινά έχει ξεκινήσει πολύ πριν αυτός ασχοληθεί με αυτά και δεν επεδίωξα ΠΟΤΕ να ταυτίζεται η προσφορά μου, με κάποια θέση ή αξίωμα. Η προσφορά άλλωστε από την ίδια την έννοια της λέξης, είναι ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ.

Την περίοδο 2014-2019 διετέλεσα Αντιδήμαρχος σε μια Υπηρεσία την οποία γνώριζα πολύ καλά μέσα από την επαγγελματική μου δραστηριότατα. Ήταν μια συνειδητή επιλογή, για την οποία είχα ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ, ότι θα είχε ΑΡΧΗ και ΤΕΛΟΣ. Ένα διάλειμμα αν θέλετε από τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις και προφανώς σε βάρος της προσωπικής μου ζωής, προκειμένου να βοηθήσω με τις γνώσεις και την εμπειρία μου στην μεγάλη προσπάθεια της νέας προοπτικής Ανάπτυξης του Δήμου της Ιεράπετρας. Την επιτυχία ή όχι για στο έργο και τις δράσεις μου, δεν περιμένω να την κρίνει και να την εκτιμήσει κανένας Πανταζής. Μου αρκεί ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ και η ΕΜΙΣΤΟΣΥΝΗ στο πρόσωπό μου από όλες τις υπηρεσίες με τις οποίες συνεργάστηκα, που αναγνώρισαν την προσπάθεια και ανέκτησε ο Δήμος την χαμένη του ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Ικανή και Αναγκαία συνθήκη για να μπορέσεις να αξιοποιήσεις τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται και να φτάνεις τελικά στην υλοποίηση μεγάλων έργων. Δεν επιδιώκω σχεδόν ΠΟΤΕ να προβάλω το έργο και την προσφορά μου στα κοινά – και ειδικά τα τελευταία χρόνια δέχτηκα αυστηρή κριτική γι’ αυτό - όμως έτσι λειτουργώ και επαγγελματικά. Το μοναδικό μου μέλημα είναι να είμαι αξιόπιστός σε ότι αναλαμβάνω να διεκπεραιώσω. Και ας μπει στον κόπο να ρωτήσει τις διάφορες υπηρεσίες (Δήμου, Περιφέρειας, Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Αρχαιολογία κ.α.), πόσες φορές τα τελευταία 4 χρόνια, που όπως ισχυρίζεται με «ΜΑΥΡΙΣΑΝ», ασχολήθηκε ο Λουτσέτης για να ξετρέξει θέματα και διαδικασίες στο πλαίσιο της αδιάλειπτης συνεργασίας μου με τη Δημοτική Αρχή.

Και επαναλαμβάνω για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις, η Προσωπικότητα του καθενός, δεν κρίνεται μονόπλευρα . Οι απόψεις μου για την συμπεριφορά, το ήθος και ότι άλλο για τον κο ΠΑΝΤΑΖΗ, απορρέουν ΜΟΝΟ από τη «δράση» του στα κοινά του τόπου.

Μάνος Λουτσέτης

Πολ. Μηχ. Δομικών έργων