Μ. Λουτσέτης: Ακροάσεων συνέχεια...

9:28 π.μ. - Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023
09:10 π.μ. - Πέμ, 05/28/2023
Image: Μ. Λουτσέτης: Ακροάσεων συνέχεια...

Γράφει ο πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ιεράπετρας

Σε μια μικρή κοινωνία, κατά την ταπεινή μου άποψη, θα έπρεπε να συνυπάρχει η Ομοψυχία με το Αίσθημα Ευθύνης, για όποιον ή όποια διεκδικεί την εκπροσώπηση του Δημότη στα Κοινά. Άλλωστε όλοι μας αποσκοπούμε στον ίδιο Στόχο και Σκοπό. Την προσπάθεια να Προγραμματίζουμε και να Υλοποιούμε δράσεις και Έργα προς το Κοινό Όφελος.

Φυσικά είναι θεμιτό ο καθένας να διεκδικεί με τον τρόπο που τον εκφράζει αυτό του το δικαίωμα.

Η Υπέρμετρη Φιλοδοξία όμως γι’ αυτήν την διεκδίκηση δεν σου δίνει το δικαίωμα να ισοπεδώνεις και να μηδενίζεις.

Όταν εθελοτυφλείς και συνειδητά απαξιώνεις έργα και ανθρώπους και δεν αναγνωρίζεις την προσπάθεια και το έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, είναι «υβριστικό» να διεκδικείς την εκπροσώπηση του Δημότη στα Κοινά.

Και με προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός που επικεφαλής συγκεκριμένης Δημοτικής παράταξης είναι της ίδιας λογικής. Από τη μια διατυμπανίζει συνεχώς - και θα έπρεπε να ντρέπεται για αυτό - ότι οι Δημότες «δεν είναι ούτε ΠΡΟΒΑΤΑ ούτε τρώνε άλλο ΣΑΝΟ» και από την άλλη ο ίδιος μόνο Ανακρίβειες και Παραπληροφόρηση προσφέρει στο κόσμο.

Ίσως να ευθύνεται γι’ αυτό η ελλιπής ενημέρωση που δείχνει να έχει ο ίδιος ή η λανθασμένη ενημέρωση προς αυτόν από συγκεκριμένα στελέχη της παράταξης του. Δεν επιτρέπεται όμως σε καμιά περίπτωση από κάποιον που διατέλεσε σε καίρια θέση στα Κοινά σε επίπεδο Νομού, να έχει ή να κάνει πως έχει, ΑΓΝΟΙΑ για τον τρόπο και τη συγκεκριμένη διαδικασία που απαιτείται από την αρχή μέχρι την ολοκλήρωση ενός Έργου. Γεγονός, που συμπαρασύρει πολλούς από τους Υποψηφίους της παράταξής του να ζουν σε μια πλάνη, θεωρώντας μόνη ικανή και αναγκαία συνθήκη για να διεκδικήσουν την ψήφο του Δημότη, να αρκούνται στα λεγόμενα του «Αρχηγού». ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ…..

Και δεν φτάνουν αυτά, νυν Αρχηγός Δημοτικής παράταξης και σήμερα υποψήφιος της συγκεκριμένης παράταξης, έχει το «Θράσος», να βγαίνει Δημόσια και να ρίχνει Λάσπη και Κατηγορίες στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και να στοχοποιεί Υπαλλήλους. Ενέργεια που χρήζει ίσως και Εισαγγελικής Παρέμβασης. Εννοείται ότι το ίδιο ισχύει και για τις κατηγορίες που ξεστομίζει για το χειρισμό των έργων από τη Δημοτική Αρχή, αλλά το σοβαρότερο κατά την άποψή μου είναι το πρώτο.

Τέλος θέλω να τονίσω ότι οι προσωπικές μου αυτές απόψεις, έχουν να κάνουν με τον τρόπο διεκδίκησης και χειρισμών, καθαρά σε ότι αφορά στη συμμετοχή κάποιου στα Κοινά. Η Προσωπικότητα άλλωστε του καθενός, είναι μια συνισταμένη με πολλές άλλες παραμέτρους και σε καμία περίπτωση (θα ήταν άδικο) δεν πρέπει να κρίνεται μονόπλευρα.

Παρόλο που δεν συμμετέχω στην εκλογική διαδικασία, η στήριξη μου στην χάραξη Νέας Πορείας Ανάπτυξης του Δήμου της Ιεράπετρας που ξεκίνησε πριν από εννέα χρόνια και μετουσιώνεται σε έργο είναι συνεχής.

Εύχομαι καλή Δύναμη σε όλους όσους συμμετέχουν σ’ αυτή την διαδικασία.

Μάνος Λουτσέτης

Πολ. Μηχανικός Δομ. Έργων