Ήττα της... φτώχειας στο 1ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Ιεράπετρας

5:45 μ.μ. - Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016
05:06 μ.μ. - Παρ, 17/45/2016
Image: Ήττα της... φτώχειας στο 1ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Ιεράπετρας

Μεγάλες ποσότητες τροφίμων για το Κοινωνικό παντοπωλείο της πόλης συγκέντρωσαν παίκτες και φίλαθλοι

Ισχυρό κοινωνικό μήνυμα, για την καταπολέμηση της φτώχειας,  ταυτόχρονα με την επιτυχή αθλητική του διοργάνωση,  έστειλε το 1ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Ιεράπετρας, το οποίο κέρδισε αήττητη η ομάδα των Αγροτών. 
 
Αθλητές και θεατές, κατά την διάρκεια του τουρνουά, από τον Φεβρουάριο έως και τη λήξη του, ενίσχυαν με τις προσφορές τους το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ιεράπετρας, συμβάλλοντας στην συγκέντρωση μιας μεγάλης ποσότητας τροφίμων. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 458 πακέτα ζάχαρη, 431 πακέτα ρύζι, 365 κουτιά γάλα, 307 πακέτα μακαρόνια, 303 πακέτα φρυγανιές, 284 πακέτα αλεύρι,  27 πακέτα όσπρια, 14 κονσέρβες, 9 πακέτα μπισκότα και 1 συσκευασία καφέ.
 
Όπως ανέφεραν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής στόχος είναι να καθιερωθεί ως θεσμός το Εργασιακό Πρωτάθλημα Ιεράπετρας. «Σε έναν δήμο που αγαπά ιδιαίτερα το αθλητισμό οφείλουμε να υποστηρίζουμε τέτοιες διοργανώσεις, που στηρίζουν την ανάπτυξη του εργασιακού αθλητισμού και δίνουν τη δυνατότητα σε όσους αγαπούν τον αθλητισμό να συμμετέχουν. Δίνοντας στην διοργάνωση χαρακτήρα αλληλεγγύης, καταφέραμε παράλληλα να συγκεντρώσουμε αρκετά τρόφιμα, για να στηρίξουμε το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου και τις δεκάδες οικογένειες που υποστηρίζονται από αυτό.
 
 Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες και όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίησή του 1ου Εργασιακού Τουρνουά. Με στόχο  η εν λόγω διοργάνωση να καθιερωθεί ως θεσμός συνεχίζουμε την προσπάθεια για έχουμε το χρόνου το 2ο Εργασιακό», ανέφερε η οργανωτικής επιτροπή.
 
Ως προς το αθλητικό κομμάτι αξίζει να σημειωθεί ότι, στο τουρνουά,  έλαβαν μέρος δέκα ομάδες. Η τελική κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: Αγρότες, Εμπορικός Σύλλογος, Μηχανικοί, Ξενοδόχοι, Γεωπόνοι, Τραπεζικοί, Εκπαιδευτικοί, Δήμος Ιεράπετρας, Δάσκαλοι και Αστυνομικοί.