Γουλιδάκης: "Χωρίς συλλαλητήρια δεν θα υπήρχε υγεία στο Λασίθι"

11:34 π.μ. - Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024
11:03 π.μ. - Πέμ, 28/34/2024
Image: Γουλιδάκης: "Χωρίς συλλαλητήρια δεν θα υπήρχε υγεία στο Λασίθι"

Ο επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Ιεράπετρας - Προοπτική για το μέλλον», μίλησε στον Ηχώ 99,8 για το φλέγον ζήτημα της υγείας με αφορμή το παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο σήμερα στο Σεληνάρι

Ο κ. Γιάννης Γουλιδάκης, επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Ιεράπετρας - Προοπτική για το μέλλον», μίλησε στον Ηχώ 99,8 για το φλέγον ζήτημα της υγείας με αφορμή το παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Σεληνάρι.

Ο ίδιος δείχνει να είναι βέβαιος για την επιτυχία της σημερινής κινητοποίησης και κάνει μια ανασκόπηση σε παλαιότερες κινητοποιήσεις που είχαν γίνει για τον ίδιο σκοπό. Πιο συγκεκριμένα, το 2013 είχαν γίνει πολλές δυναμικές κινητοποιήσεις στο Σεληνάρι για το βασικό δικαίωμα των πολιτών στην δωρεάν υγεία. Ο κ. Γουλιδάκης τονίζει πως αν δεν είχαν γίνει αυτά τα συλλαλητήρια, τώρα δεν θα είχαμε τρία νοσοκομεία στον νομό ακόμα και υποστελεχωμένα. Με άλλα λόγια, οι δράσεις αυτές ήταν η αιτία που τόσα χρόνια έχουμε πρόσβαση στην περίθαλψή.

Αποτελεί γεγονός πως θα στερηθούμε το δικαίωμα της δωρεάν περίθαλψης, παρόλο που πληρώνουμε για να έχουμε κατοχυρωμένο αυτό το δικαίωμά μας. Φαίνεται πως όλα βαίνουν προς την ιδιωτικοποίηση και θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο αγαθό αυτό που λέγεται υγεία μόνο όσοι έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν υπέρογκα ποσά. Ένας λόγος που έχουν αποψιλωθεί τα νοσοκομεία αφορά το γεγονός πως γιατροί και νοσηλευτές στρέφονται προς τον ιδιωτικό τομέα εξαιτίας των υψηλότερων μισθών.

Αναφορικά με την δήλωση του κ. Γιάννης Πλακιωτάκη, Α' Αντιπροέδρου της Βουλής, που υποστήριξε πως ο νομός χρειάζεται μόνο ένα κεντρικό νοσοκομείο και τα υπόλοιπα να λειτουργούν ως εξειδικευμένα κέντρα, ο κ. Γουλιδάκης ανέφερε πως και τα τρία νοσοκομεία είναι απολύτως απαραίτητα. Συνεχίζοντας, υπογράμμισε πως δεν είναι εφικτό να εξυπηρετήσει ένα νοσοκομείο τόσους πολλούς κατοίκους.

Ο κ. Γουλιδάκης επισημαίνει πως η υγεία αποτελεί αδιαπραγμάτευτο γεγονός γι’ αυτό και θα συμμετέχουμε σε όποιον αγώνα μας ζητηθεί ώστε να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα.

Κλείνοντας, ως προς την έκβαση του σημερινού συλλαλητηρίου, επισήμανε πως οι αγώνες θα συνεχιστούν με αυξημένη ένταση, αν δεν υπάρξει σήμερα η κατάλληλη ανταπόκριση από την κυβέρνηση.