Για τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη προετοιμάζονται οι αγρότες

10:43 π.μ. - Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2024
10:02 π.μ. - Παρ, 09/43/2024
Image: Για τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη προετοιμάζονται οι αγρότες

Δεν κάνουν πίσω τα μπλόκα των αγροτών. Συνεδριάζουν σήμερα στη Σίνδο για τη σύνθεση της Επιτροπής που θα τους εκπροσωπήσει

Την Δευτέρα ή την Τρίτη αναμένεται το «ραντεβού» των αγροτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με τις διευκρινήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου μετά τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη ότι «δεν θα γίνει τη Δευτέρα».

Ο Παύλος Μαρινάκης επέμενε χθες πως «ανοιχτοί δρόμοι, σημαίνει ανοιχτός διάλογος», καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί να εμφανίζεται διαλλακτική, προκειμένου να μη χρεωθεί η ίδια τις ευθύνες ενός αδιεξόδου, επιχειρώντας να παίξει ένα blame game με την πλευρά των αγροτών. «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την παρακώλυση των συγκοινωνιών και την παρεμπόδιση στη διέλευση των πολιτών. Θεωρούμε ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ό,τι προβλέπεται από το νόμο εφαρμόζεται. Τελεία και παύλα. Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα. Η αστυνομία κάνει τη δουλειά της» διαμήνυσε.

Βάσει της προηγούμενης αντιμετώπισης των αγροκτηνοτρόφων, ο πήχης των προσδοκιών είναι μάλλον χαμηλά για μια συνάντηση, που έρχεται μετά τις αποφάσεις στο πανελλαδικό συντονιστικό της Τρίτης, και με το δεδομένο ότι η κυβέρνηση έχει απορρίψει το ενδεχόμενο για νέα μέτρα. Εκπρόσωποι των περισσότερων από 50 μπλόκων και αγροτικών ομοσπονδιών είχαν αποφασίσει στη Νίκαια της Λάρισας κινητοποιήσεις ακόμα και στην Αθήνα, μπλόκα και δίωρο κλείσιμο εθνικών .

Προς το παρόν κρατούν ανοιχτούς τους δρόμους και προετοιμάζονται για το «ραντεβού» συνεδριάζοντας σήμερα στην Σίνδο για την Επιτροπή που θα τους εκπροσωπήσει. Τα τρακτέρ θα παραμείνουν στα μπλόκα αναμένοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες της Θεσσαλίας ενδέχεται να ζητήσουν να θέσουν χωριστά τα αιτήματά τους.

Σημειώνεται ότι στο μπλόκο της Καρδίτσας θα βρεθεί σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης, o οποίος έχει καλέσει από την πλευρά του την κυβέρνηση να υιοθετήσει την πρόταση οκτώ θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των αγροτών.

Χθες ο Δημήτρης Κουτσούμπας ζήτησε από το μπλόκο της Αταλάντη«να υλοποιηθούν εδώ και τώρα τα αιτήματα τους». «Με τον αγώνα τους έχουν καταφέρει να στριμώξουν την κυβέρνηση, η οποία πέρασε από το ψέμα και τη συκοφαντία και την καταστολή αρχικά, σε μέτρα-κοροϊδία τα οποία δεν απαντούν στα δίκαια αιτήματα» σχολίασε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.

efsyn.gr