Εσπερινός και Ιερά Παράκληση στην Παναγία Κοτσυφιανή Γρα-Λυγιάς

10:25 π.μ. - Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016
10:11 π.μ. - Τρί, 08/25/2016
Image: Εσπερινός και Ιερά Παράκληση στην Παναγία Κοτσυφιανή Γρα-Λυγιάς

Το απόγευμα της Tρίτης 9 Αυγούστου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος

Χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού και του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κοτσυφιανής της Ενορίας Γρα-Λυγιάς Ιεράπετρας.
Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους στον κατάφυτο και κατάλληλα διαμορφωμένο αύλειο χώρο του ναού, όπου και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στο πολυάριθμο εκκλησίασμα. Στην ομιλία του επικεντρώθηκε στη μητρική προστασία και τη σωστική πρεσβεία της Δέσποινας του κόσμου, κάνοντας αναφορά σε πρόσφατο θαύμα της Υπεραγίας Θεοτόκου στη Μονή της Παναγίας της Σαϊντανάγιας, στη φλεγόμενη από τον εμφύλιο πόλεμο Συρία, όπως πληροφορήθηκαν οι συμμετέχοντες στην πρόσφατη προσκυνηματική εκδρομή της Ιεράς Μητροπόλεως στους Αγίους Τόπους. Ενώ μαινόταν ο πόλεμος, κατά τον οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους τόσοι άνθρωποι και έχουν καταστραφεί πολλά χριστιανικά μνημεία, εκτοξεύθηκε ρουκέτα εναντίον της Μονής. Καθώς πλησίαζε η ρουκέτα για να χτυπήσει το Μοναστήρι και οι μοναχές ένιωσαν έναν μεγάλο θόρυβο και το έδαφος να δονείται, ξαφνικά μια γυναίκα εμφανίστηκε στον ουρανό και έπιασε την ρουκέτα στα χέρια της και την έριξε μακριά. Όλοι κατάλαβαν ότι επρόκειτο για θαυμαστή επέμβαση της Υπεραγίας Θεοτόκου, προκειμένου να σώσει το μοναστήρι και τις μοναχές.
Ακόμα, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας και Μητέρα όλου του κόσμου να σώζει πάντοτε την κληρονομία της και να σκεπάζει, να φρουρεί και να φυλάττει τα παιδιά της.
Τέλος, ο Αιδεσιμολ. Εφημέριος της Ενορίας Γρα-Λυγιάς π. Ιωάννης Τράκος ευχαρίστησε τον Σεβ.  Μητροπολίτη κ. Ευγένιο που ευλόγησε με την παρουσία του στον ναό της Παναγίας της Κοτσυφιανής τον περιεστώτα λαό, καθώς και την οικογένεια Ιωάννου Χατζηγιαννάκη για τη δωρεά καθισμάτων στον ναό.
Στην ακολουθία, που συμμετείχαν πολλοί πιστοί από την περιοχή της Ιεράπετρας, έψαλε κατανυκτικά χορός ιεροψαλτών με επικεφαλής τον Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτοψάλτη κ. Ιωάννη Αρώνη.