Επίσκεψη ΣΔΕ Ιεράπετρας στην Κοινότητα Αγίου Ιωάννη

9:07 π.μ. - Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
09:02 π.μ. - Τετ, 28/07/2024
Image: Επίσκεψη ΣΔΕ Ιεράπετρας στην Κοινότητα Αγίου Ιωάννη

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος ECOMOBILITY

Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας επισκέφτηκε την κοινότητα του Αγίου Ιωάννη(Άγιος Ιωάννης-Φέρμα-Κουτσουνάρι) στο πλαίσιο του διαθεματικού σχεδίου δράσης «Γνωριμία και επαφή με τα χωριά του δήμου και ανίχνευση των δυνατοτήτων πρόσβασης, μετακίνησης και επικοινωνίας των κατοίκων εντός του χωριού αλλά και με την πόλη», σχέδιο δράσης που υλοποιείται την τρέχουσα σχολική χρονιά και είναι ενταγμένο στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ECOMOBILITY.

Καθηγητές και εκπαιδευόμενοι επισκεφθήκαμε το πολιτιστικό κέντρο της περιοχής «Ιωάννης Καραβελάκης» όπου μας καλωσόρισαν τα μέλη του συμβουλίου του Συλλογος Ανάπτυξης Αγίου Ιωάννη, Ρένα Πατεράκη, Νίκος Αθάνατος, Γιάννης Βασιλείου και Θεόκλη Καββουσανάκη. Η ζέστη αίθουσα και η ακόμα πιο ζέστη φιλοξενία και το πλούσιο κέρασμα δημιούργησαν άμεσα μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μια πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα συζήτηση για θέματα μετακίνησης από και προς την Ιεράπετρα, προσβασιμότητας και κινητικότητας και επιπλέον για το παρελθόν και το παρόν της περιοχής.

Οι εκπαιδευόμενοι αλλά και οι καθηγητές άκουσαν προσεκτικά και με θαυμασμό τις πληροφορίες για τις πολυποίκιλες δράσεις του πολύ δραστήριου και με αδιάλειπτη συμμετοχή στα κοινωνικά τεκταινόμενα του δήμου μας συλλόγου της κοινότητας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Ανάπτυξης Αγίου Ιωάννη για την αποδοχή της πρότασης μας να επισκεφθούμε το χωριό τους και ειδικότερα τα προαναφερθέντα μέλη του συμβουλίου για την υποδοχή και την ζέστη φιλοξενία. Τους ευχόμαστε να συνεχίσουν με την ίδια θέρμη να προσφέρουν στον τόπο τους!