Μ. Άρχων: Το οργανωμένο διάβασμα και η σωστή προετοιμασία το κλειδί επιτυχίας για τις Πανελλαδικές

10:15 π.μ. - Πέμπτη, 9 Μαΐου 2024
10:05 π.μ. - Πέμ, 09/15/2024
Image: Μ. Άρχων: Το οργανωμένο διάβασμα και η σωστή προετοιμασία το κλειδί επιτυχίας για τις Πανελλαδικές

Χρήσιμες πληροφορίες για τις Πανελλαδικές εξετάσεις έδωσε ο Μ. Άρχων, υπεύθυνος του φροντιστηρίου «Πρότυπο», σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8

Οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν για τα γενικά λύκεια στις 31 Μαΐου με τον κ. Άρχων να μας ενημερώνει ότι δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στην εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όπως λέει και στα παιδιά, είναι μία σημαντική εξέταση ωστόσο δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Οι σχολές έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια, με καινούρια προγράμματα σπουδών και διευρυμένο πλαίσιο προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα στους σπουδαστές να έχουν πολλές επιλογές επαγγελματικής εξέλιξης. Στην ηλικία των δεκαεπτά χρονών και με τον ουσιαστικά ανύπαρκτο επαγγελματικό προσανατολισμό, τα παιδιά δεν μπορούν να είναι σίγουρα για το τι θέλουν να ακολουθήσουν. Πλέον τόσο μέσω των σχολών αλλά και των μεταπτυχιακών σπουδών μπορούν να μεταπηδήσουν σε κάτι διαφορετικό αργότερα. Συμβούλεψε τα παιδιά να επικεντρωθούν στο τι μπορεί να τους προσφέρει η κάθε σχολή καθώς πια υπάρχουν πολλές επιλογές.

Όσων αφορά το διάβασμα, ο κ. Άρχων ανέφερε ότι το πιο σημαντικό είναι η οργάνωση. Με οργανωμένο και συστηματικό διάβασμα υπάρχει χρόνος για ξεκούραση η οποία είναι εξίσου σημαντική. Ποτέ δεν είναι αργά για διάβασμα. Ακόμα και αυτές τις τελευταίες 20 μέρες μπορεί να γίνει βελτίωση και να δουλευτεί η θεωρία. Όπως είπε, υπάρχει ακόμα χρόνος, και συμβούλεψε τα παιδιά να μην απογοητεύονται και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι ίδιες για όλους και χρειάζονται καλή προετοιμασία και ψυχραιμία.