Επίσκεψη ΣΔΕ Ιεράπετρας στην Επισκοπή

9:19 π.μ. - Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2024
09:02 π.μ. - Τετ, 07/19/2024
Image: Επίσκεψη ΣΔΕ Ιεράπετρας στην Επισκοπή

Στο πλαίσιο του προγράμματος ECOMOBILITY

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας επισκέφτηκε την Επισκοπή στο πλαίσιο του διαθεματικού σχεδίου δράσης «Γνωριμία και επαφή με τα χωριά του δήμου και ανίχνευση των δυνατοτήτων πρόσβασης, μετακίνησης και επικοινωνίας των κατοίκων εντός του χωριού αλλά και με την πόλη», σχέδιο δράσης που υλοποιείται την τρέχουσα σχολική χρονιά και είναι ενταγμένο στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ECOMOBILITY.

hxonews

Με τη βοήθεια της Κατερίνας Μιχαλάκη, μέλους της Εθελοντικής Ομάδας Επισκοπής περπατήσαμε στο χωριό, περιπλανηθήκαμε στα σοκάκια του, επισκεφθήκαμε εκκλησίες του. Μετά το τέλος του περιπάτου, κατευθυνθήκαμε στην έδρα της ομάδας, όπου μας υποδέχτηκαν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, Καράκη Δέσποινα, Λάμψα Κωνσταντίνα , Κάζη Κατερίνα και Μολυμπάκη Αρετή καθώς και οι Μαυρής Κωνσταντίνος και Φραγκούλης Κωνσταντίνος, πρόεδρος και αντιπρόεδρος της κοινότητας. Ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί τους σχετικά με το παρελθόν του χωριού, τη σύγχρονη εικόνα του, τα χαρακτηριστικά των κατοίκων του και ρωτήσαμε για θέματα προσβασιμότητας, κινητικότητας και μετακίνησης από και προς την Ιεράπετρα. Η βραδιά, ως συνήθως, έκλεισε στην ταβέρνα της πλατείας του χωριού σε μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπροσώπους της κοινότητας αλλά και τη νεοσυσταθείσα Εθελοντική Ομάδα της Επισκοπής για την υποδοχή, τη ζεστή φιλοξενία και φυσικά για την αποδοχή της πρόσκλησης να επισκεφτούμε το χωριό τους.