Ε. Ζερβουδάκη για μετανάστες: "Βρίσκουν" αφύλακτη θάλασσα στα νότια και βγαίνουν εύκολα στη Γαύδο

11:15 π.μ. - Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024
11:03 π.μ. - Τετ, 20/15/2024
Image: Ε. Ζερβουδάκη για μετανάστες: "Βρίσκουν" αφύλακτη θάλασσα στα νότια και βγαίνουν εύκολα στη Γαύδο

Η Ε. Ζερβουδάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Χανιών, στον Ηχώ 99,8

Με προβληματισμό παρακολουθεί ο Δήμος Χανίων την κατάσταση στην Αίγυπτο, καθώς οι μεταναστευτικές ροές προς την Κρήτη και τη Γαύδο συνεχώς ενισχύονται.

Με αφορμή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μίλησε στον Ηχώ 99,8 η κ. Ζερβουδάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Χανιών.

Τις τελευταίες τέσσερις μέρες δεν έχει φτάσει άλλο κύμα μεταναστών στα Χανιά εξαιτίας των δύσκολων καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Ωστόσο, όσο ο καιρός είναι ευνοϊκός, τόσο παρατηρείται η αύξηση του φαινομένου αυτού.

Η αντιδήμαρχος των Χανίων τονίζει πως η συνεργασία μεταξύ του Δήμου και του λιμενικού για την αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού είναι πέρα από εξαιρετική αλλά δεν επαρκεί ούτε το προσωπικό ούτε το ένα σκάφος, το οποίο έχει στην κατοχή του το Λιμενικό και κρίνεται απαραίτητη η ενίσχυσή του σε προσωπικό και σκάφη. Επιπλέον, το προσωπικό του Λιμενικού φροντίζει να αναχωρούν για την Αθήνα οι μετανάστες που φτάνουν στην Κρήτη.

Σε ερώτηση σχετικά με την οικονομική συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αιγύπτου, η ίδια επισήμανε πως θα βοηθήσει στο να μειωθούν οι μεταναστευτικές ροές των Αιγυπτίων διότι η οικονομική ανέχεια τους οδηγεί στο να επιλέγουν την μετακίνησή τους στην Ελλάδα για μια καλύτερη τύχη. Ανέφερε βέβαια ότι οι μεταναστευτικές ροές από την Λιβύη δεν έχουν ανακοπεί.

Η κ. Ζερβουδάκη τονίζει πως το δύσκολο εγχείρημα είναι η προσωρινή φιλοξενία τους σε συνδυασμό με την σίτισή τους και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Γι’ αυτό τον λόγο ο Δήμος Χανίων ζητάει οικονομική ενίσχυση για να καλυφθεί τουλάχιστον το φαγητό των ανθρώπων που φτάνουν εξαθλιωμένοι στην Κρήτη μετά από ένα τόσο μεγάλο ταξίδι.