Ας είμαστε συγκρατημένοι για τα αποτελέσματα των ερευνών υδρογονανθράκων ΝΔ της Κρήτης

11:26 π.μ. - Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022
11:11 π.μ. - Τετ, 16/26/2022
Image: Ας είμαστε συγκρατημένοι  για τα αποτελέσματα των ερευνών υδρογονανθράκων ΝΔ της Κρήτης

Τι δήλωσε στον Ηχώ 99,8 υποναύαρχο ε.α. Στ. Φενέκος

Οι τρέχουσες εξελίξεις σε Πολωνία μετά την πτώση ρωσικού πυραύλου, οι έρευνες για υδρογονάνθρακες νότια της Πελοποννήσου και νοτιοδυτικά της Κρήτης ,οι τρομοκρατικές επιθέσεις σε Κωνσταντινούπολη ήταν μεταξύ άλλων αντικείμενο συζήτησης στον Ηχώ 99,8 με τον υποναύαρχο ε.α. Στ. Φενέκο.

Ειδικότερα για την Πολωνία και την πτώση πυραύλου είπε ότι εξαιτίας αυτής της πτώσης, τα αίτια της οποίας ερευνώνται ακόμα, δόθηκε στον Ζελενσκι η δυνατότητα να ασκήσει πίεση στο ΝΑΤΟ και τις χώρες που το αποτελούν, για πιέσεις στο να εμπλακούν περαιτέρω. Έθεσε το ρητορικό ερώτημα ο υποναύαρχος, τι ακριβώς επιδιώκει με αυτό ο πρόεδρος Ζελένσκι, έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο;

Για τους υδρογονάνθρακες ανέφερε ότι υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι για την καθυστέρηση και την επιχειρηματική αδράνεια λόγω του διαφαινόμενου κινδύνου εμπλοκής με την Τουρκία για τις αμφισβητούμενες, από πλευράς Ελλάδας περιοχές, που παράνομα έχει δεσμεύσει η Τουρκία. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα τις μέχρι τώρα καθυστερήσεις σε έρευνα και εκμετάλλευση των περιοχών αυτών. Η εμπλοκή όμως τη Exxon Mobile, αμερικανικών συμφερόντων, λειτουργεί ως εγγύηση.

Για το θέμα των τρομοκρατικών επιθέσεων είπε ότι αυτές «πονούν» την Τουρκία από τη δεκαετία του 80΄με ευθύνη διάφορων τρομοκρατικών ομάδων αλλά η πολιτική η οποία ακολούθησε η Τουρκία ήταν να τις συμπεριλάβει όλες κάτω από την ομπρέλα του PKK γιατί αυτό την βόλευε και πολιτικά για την αντιμετώπισή τους. Εργαλειοποιεί δε ο Ερντογάν τις επιθέσεις αυτές όπως και το μεταναστευτικό, προς όφελος του εκλογικού του ακροατηρίου.

Όσον αφορά τον στρατηγικό σχεδιασμό της Ελλάδος με το εξοπλιστικό της πρόγραμμα το οποίο είναι σε σωστή κατεύθυνση αλλά με μεγάλες καθυστερήσεις πλυν των Rafale κάνει ορισμένους υπερφίαλους να το προβάλουν σαν δεδομένο στο σήμερα.

Σε ότι αφορά στον πόλεμο που εξελίσσεται στην Ουκρανία είπε ότι δεν είναι αισιόδοξος ότι θα λήξει σύντομα αλλά ο χειμώνας θα διαφοροποιήσει τις συγκρούσεις, από σώμα με σώμα, σε πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας σε ουκρανικές πόλεις με αποτέλεσμα την απώλεια αμάχων.