Αγρότες: Στις 17:00 συνεδριάζουν στη Θεσσαλία - Μείναμε δυσαρεστημένοι, λένε από τα μπλόκα της Μακεδονίας

9:44 π.μ. - Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024
09:02 π.μ. - Τετ, 14/44/2024
Image: Αγρότες: Στις 17:00 συνεδριάζουν στη Θεσσαλία - Μείναμε δυσαρεστημένοι, λένε από τα μπλόκα της Μακεδονίας

Για πολύωρους αποκλεισμούς της εθνικής οδού και κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα μιλούν από το μπλόκο των Μαλγάρων

Ημέρα ενημέρωσης και αποφάσεων στα αγροτικά μπλόκα της Θεσσαλίας, ενδεχομένως και της Πελοποννήσου, μετά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνάντηση που είχε με την 15μελη επιτροπή των αγροτών με το κλίμα να είναι υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Χθες, από το μπλόκο του Πλατυκάμπου, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου της περιοχής, Γιάννης Κουκούτσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για πραγματοποίηση νέας πανελλαδικής σύσκεψης, όπου οι αγρότες θα μελετήσουν τα μέτρα που παρέθεσε ο πρωθυπουργός κι αντίστοιχα θα αποφασίσουν για κλιμάκωση ή όχι του αγώνα τους.

Σήμερα, στις 17.00 το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στον Πλατύκαμπο, όπου και θα υπάρξει ενημέρωση και συζήτηση, από τα μέλη της επιτροπής που βρέθηκαν στην Αθήνα. Σε δηλώσεις του πάντως χθες, το μέλος Πανελλήνιας Επιτροπής μπλόκων, Ρίζος Μαρούδας, σημείωσε ότι, «πιστεύουμε ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, να δυναμώσουν κι άλλο τα μπλόκα για να ικανοποιηθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό τα αιτήματα επιβίωσης που έχει προβάλει το αγροτικό κίνημα της χώρας όλες αυτές τις μέρες».

Κατεβαίνουμε με τρακτέρ στην Αθήνα λένε από το μπλόκο των Μαλγάρων

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του μπλόκου των Μαλγάρων, Κωνσταντίνος Ρούζιος, είπε ότι «μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον κ. πρωθυπουργό μείναμε πολύ δυσαρεστημένοι που μιλούσε συνέχεια για τον πάτο του βαρελιού, αλλά αυτό το βαρέλι δεν έχει πάτο. Μας έδωσε μια κλωτσιά και πήγαμε στα τάρταρα».

Σύμφωνα με τον ίδιο «κλιμακώνουμε με αποκλεισμό για πολλές ώρες της εθνικής οδού ενώ θα γίνει σίγουρα κάθοδος στην Αθήνα. Σήμερα θα αποφασίσουμε και θα βγάλουμε ένα πόρισμα»

«Η χθεσινή συνάνηση πήγε άπατη, βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο. Θα απαιτήσουμε λύσεις και απαντήσεις. Η κυβέρνηση είχε μια εβδομάδα τα αιτήματά μας και το μόνο που έκανε ήταν να τα παπαγαλίζει» είπε στον ΑΝΤ1 άλλος αγρότης από το μπλόκο των Μαλγάρων.

protothema.gr