Yπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στο Ναύσταθμο Σούδας – Υπεράνθρωπες προσπάθειες της Πυροσβεστικής

12:21 μ.μ. - Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
12:04 μ.μ. - Τρί, 23/21/2024
Image: Yπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στο Ναύσταθμο Σούδας – Υπεράνθρωπες προσπάθειες της Πυροσβεστικής

Σε επιφυλακή λόγω των ισχυρών ανέμων

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Ναυστάθμου Κρήτης στη Σούδα.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί της Τρίτης κοντά στον οικισμό, σε δασική περιοχή ενώ λίγο μετά τις 12.00 τέθηκε σε πλήρη έλεγχο

Μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής από όλη την Κρήτη έσπευσαν στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και συγκεκριμένα 40 οχήματα και 90 άνδρες.

Mάλιστα, εκκενώθηκε ο Ναύσταθμος, το δημοτικό σχολείο δίπλα στον οικισμό με τους μαθητές να φεύγουν με ασφάλεια από τους χώρους συνοδεία των γονέων  τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η  πυρκαγιά – είχε αρκετές εστίες – οριοθετήθηκε και τέθηκε σε πλήρη έλεγχο έπειτα από υπερπροσπάθεια των ανδρών της Πυροσβεστικής, κατοίκων, ενώ χρησιμοποιήθηκαν για την κατάσβεση ακόμα και πλωτά μέσα, σηκώθηκε και ελικόπτερο

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής: Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο

Όπως τόνισε μιλώντας στο ΕΡΤNews ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βαθρακογιάννης, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Οι πυροσβέστες περιόρισαν μέσα σε λιγότερο απο δυο ώρες την φωτιά, ενώ τώρα αντιμετωπίζονται μικρές καύσεις μέσα στην καμένη έκταση.

Η πυρκαγιά χαρακτηρίστηκε απο την αρχή ως ιδιαίτερα επικίνδυνη όχι μόνο επειδή ήταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή αλλά κινήθηκε πολύ γρήγορα και έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις και λόγω των ισχυρών ανέμων η ταχύτητα των οποίων φτάνει τα 8 μποφόρ.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews

patris.gr