Χανιά: Σήμερα θα απολογηθεί ο αστυνομικός για τη δωροδοκία και την εκβίαση

9:49 π.μ. - Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023
09:08 π.μ. - Πέμ, 31/49/2023
Image: Χανιά: Σήμερα θα απολογηθεί ο αστυνομικός για τη δωροδοκία και την εκβίαση

Προθεσμία ζήτησε και πήρε ο γνωστός συνδικαλιστής που “πρωταγωνιστεί” σε υπόθεση διαφοράς - Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 29χρονος γιος του

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα Πέμπτη έλαβε ο 53χρονος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος συνελήφθη την προηγούμενη Κυριακή στα Χανιά, καθώς φέρεται να “πρωταγωνιστεί” σε υπόθεση διαφθοράς. Στο μεταξύ, ο - επίσης - κατηγορούμενος γιος του αξιωματικού απολογήθηκε χθες Τετάρτη. Μετά το πέρας της απολογίας του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο 29χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος συνελήφθη μαζί με τον πατέρα του, την περασμένη Κυριακή, πέρασε χθες το κατώφλι του ανακριτή. Υπενθυμίζεται ότι κατηγορείται για απλή συνέργεια σε εκβίαση. Μετά το πέρας της απολογίας του, ο νεαρός ειδικός φρουρός αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Αναφορικά με τον πατέρα του, εκείνος, μετά τη νέα 24ωρη προθεσμία που έλαβε, αναμένεται να απολογηθεί σήμερα στις 9 το πρωί. Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο 53χρονος άνδρας, όσο κι ο γιος του τέθηκαν προχθές σε διαθεσιμότητα μετά από σχετική απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο αποφάσισε επιπρόσθετα να προβεί στη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για την υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προχθές Τρίτη ο αξιωματικός και γνωστός συνδικαλιστής μεταφέρθηκε εκτάκτως στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, επικαλούμενος πρόβλημα υγείας. Αφού υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις, οι γιατροί έκριναν ότι δεν είναι αναγκαία η εισαγωγή του για νοσηλεία κι ως εκ τούτου ο κατηγορούμενος επέστρεψε στα κρατητήρια.

Τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Κυριακή, στελέχη των “Αδιάφθορων” της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν “έφοδο” στο σπίτι του 53χρονου διοικητή του Α’ Τμήματος Τροχαίας ΒΟΑΚ Χανίων. Οι αστυνομικοί φέρονται να έκαναν “τσακωτό” τον αξιωματικό με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Παράλληλα, οι “Αδιάφθοροι” της ΕΛ.ΑΣ. κατέσχεσαν ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά, laptop και ηλεκτρονικούς υπολογιστές) πατέρα και γιου, προκειμένου να τις κάνουν “φύλλο και φτερό” για να βρουν επιβαρυντικά στοιχεία για τη δράση τους.

Εξάλλου, η σύλληψη των δύο ανδρών ήταν αρκετά επεισοδιακή... Σύμφωνα με πληροφορίες, πατέρας και γιος αρνήθηκαν να συνεργαστούν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 53χρονος απείλησε κι έβρισε τους αστυνομικούς και τον δικαστικό λειτουργό που μετέβησαν επιτόπου για τη σύλληψή του.

Από τη γνωστοποίηση της σύλληψης των δύο ανδρών κι έπειτα, άρχισαν να ανοίγουν τα στόματα... Τα προηγούμενα 24ωρα, ένα ακόμη από τα φερόμενα ως θύματα της δράσης του αξιωματικού και γνωστού συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. μίλησε σε ΜΜΕ για τα όσα φέρεται να βίωσε.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ανέφερε: «Θα ήθελα να τους πω να μη φοβούνται, να βρίσκουν το θάρρος και το κουράγιο, που είναι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολο, να μιλούν νωρίς να προλαβαίνουν τέτοια φαινόμενα για να μην υποφέρουν περισσότεροι άνθρωποι».

«Σε έναν διαγωνισμό δημοτικό, πλειοδοτικό, είχε έρθει με κάποιον τρίτο για να συμμετάσχει και αυτός στον διαγωνισμό και μας εκβίασε ότι θα ανεβάσει την τιμή εκκίνησης της άδειας λειτουργίας πάνω από 10.000 ευρώ ή θα έπρεπε να υποκύψουμε στον εκβιασμό του και να του δώσουμε 30.000 ευρώ», ανέφερε μιλώντας για τον 53χρονο ο φερόμενος παθών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, προ ημερών, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναφερόταν ότι της σύλληψης πατέρα και γιου είχαν προηγηθεί καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ο 53χρονος, έχοντας ρόλο διοικητή Υπηρεσίας, εκβίαζε συστηματικά ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, απαιτώντας και λαμβάνοντας χρηματικά ποσά, ώστε να μη συμμετέχουν σε διαδικασίες δημοπρασίας σχετικά με ενοικίαση αδειών καταστημάτων, καθώς και άλλους επαγγελματίες και ιδιώτες, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης μετέβη στην Κρήτη ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, που πραγματοποίησε επιτόπια προανακριτική έρευνα στο νησί, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκαν τέσσερα θύματα της παράνομης δράσης του αξιωματικού.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν από καταγγέλλουσα ότι “εκκρεμούσε” παράδοση χρηματικού ποσού ύψους 7.900 ευρώ. Οι αστυνομικοί προσημείωσαν τα χαρτονομίσματα και τα έδωσαν στην καταγγέλλουσα, η οποία, μετά από οδηγίες που τις έδωσε ο κατηγορούμενος αξιωματικός, τα έριξε στο γραμματοκιβώτιο του σπιτιού του, απ' όπου τα παρέλαβε το συγγενικό του πρόσωπο.

Στη συνέχεια ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν να συνεργαστούν, με τον αξιωματικό να απευθύνει υβριστικές και υποτιμητικές εκφράσεις στους αστυνομικούς και στον δικαστικό λειτουργό, ενώ ο φάκελος με προσημειωμένα χαρτονομίσματα βρέθηκε πλησίον της εισόδου της οικίας τους. Στη συνέχεια συνελήφθησαν, ενώ από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9.910 ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Οι υπόλοιπες καταγγελίες για τον συγκεκριμένο αξιωματικό αφορούσαν εκβιαστική λήψη μεγάλου χρηματικού ποσού από δικηγόρο, λήψη χρηματικού ποσού από ιδιώτη για “σβήσιμο” κλήσης και παρακώληση επισκευής ακινήτου ιδιοκτησίας ασφαλιστικής πράκτορα μέσω καταγγελιών για παράνομες οικοδομικές εργασίες, με σκοπό να το αποκτήσει ο ίδιος στη μισή τιμή.

Πηγή : Νέα Κρήτη