Το 2ο Λύκειο Ιεράπετρας στους 6ους Παγκρήτιους Αγώνες Ρητορικής Τέχνης

12:47 μ.μ. - Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
12:04 μ.μ. - Πέμ, 25/47/2024
Image: Το 2ο Λύκειο Ιεράπετρας στους 6ους Παγκρήτιους Αγώνες Ρητορικής Τέχνης

"Υπάρχει ελπίδα!"

Σε μια εποχή στην οποία η βία δείχνει να γιγαντώνεται στην κοινωνία και κατ΄ επέκταση στα σχολεία μας, σε μια εποχή στην οποία κυριαρχεί η εικόνα κι ο λόγος μοιάζει να συρρικνώνεται όλο και περισσότερο, σε μια εποχή στην οποία οι αξίες και τα ιδανικά βάλλονται, σε αυτή την εποχή υπάρχουν παιδιά, έφηβοι μαθητές και μαθήτριες που αφιερώνουν χρόνο και προσπάθεια να μάθουν να επιχειρηματολογούν. Ασκούνται στο να πείθουν με τον λόγο τους, να προτρέπουν, να συγκινούν, να ταξιδεύουν το ακροατήριο τους με τις σκέψεις τους που ντύνονται με λέξεις, που γίνονται εικόνες και συναισθήματα.

Τέτοια παιδιά είχαμε τη χαρά να έχουμε στη ρητορική ομάδα του σχολείου μας, το 2ο Λύκειο Ιεράπετρας, και αυτήν τη χρονιά, όπως και πολλές από τις προηγούμενες, και με αυτά τα παιδιά ταξιδέψαμε ως το Ρέθυμνο, στη διοργάνωση των 6ων Παγκρήτιων Ρητορικών Αγώνων, σε μια γιορτή του Λόγου και της Έκφρασης, που ενώνει και τους τέσσερις νομούς του νησιού. Τα παιδιά μας μάς έκαναν υπερήφανες με το ήθος και τις επιδόσεις τους.

Η Νεφέλη Κωστάκη, η οποία τόλμησε να εκτεθεί μπροστά σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο με το θέμα «Η αδυναμία του ανθρώπου είναι ο φόβος» κι έλαβε πανηγυρικά την πρώτη θέση στον Προτρεπτικό Λόγο του Λυκείου, η Βασιλική Καλογήρου, η οποία εξέπληξε με την επιχειρηματολογία της και την μαχητικότητά της στους Διττούς Λόγους, η Ζωή Κωστίνου, η οποία ξεχώρισε ως συνόπτρια στους Διττούς και έλαβε μέρος και στο αγώνισμα του Αυθόρμητου Λόγου, η Μιχαέλα Ζαχαροπούλου, η οποία έκανε αισθητή την παρουσία της στον Προτρεπτικό, κάθε φορά που μιλούσε με την καθαρή και επιβλητική φωνή της, η Μαρία Καλύβα για την εκφραστικότητα και τον ευρηματικό της λόγο στο αγώνισμα του Αυθόρμητου αλλά και ο μαθητής, Κωνσταντίνος Λαγουδάκης που εξέπληξε τους κριτές με τον πρωτότυπο και ανατρεπτικό τρόπο σκέψης του. Ευχαριστούμε, επίσης, τα υπόλοιπα παιδιά της ρητορικής ομάδας, Μαλένα Ανατολιωτάκη, Εύα Κοϊνά, Μαρκέλα Τριχά και Κωνσταντίνα Καραλάκη, οι οποίες δεν μπόρεσαν να λάβουν μέρος στα αγωνίσματα, παρακολούθησαν ωστόσο τους αγώνες εμψυχώνοντας τις συμμαθήτριες τους και τον συμμαθητή τους.

Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Ιεράπετρας για την οικονομική στήριξη τους. Έχουν αποδείξει πολλάκις έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για ποικίλες δράσεις του σχολείου μας. Ευχαριστούμε ακόμη τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Λασιθίου, κα Δέσποινα Βασαρμίδου, της οποίας «παιδί» είναι η ρητορική ομάδα του σχολείου και η οποία προσέφερε και φέτος την πολύτιμη στήριξη και καθοδήγησή της. Πολλές ευχαριστίες και στη συνάδελφο κα Ειρήνη Σιπάκη, η οποία μας συνόδευσε σε αυτό ταξίδι και προσέφερε τις πολύτιμες συμβουλές της.

Οι εμψυχώτριες – εκπαιδευτικοἰ

Μαρία Πλατοκούκη ΠΕ02

Ειρήνη Δημαρά ΠΕ02