Σύσκεψη στο Μακρύ Γιαλό υπό τον Δήμαρχο Ιεράπετρας

9:59 π.μ. - Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2024
09:03 π.μ. - Πέμ, 07/59/2024
Image: Σύσκεψη στο Μακρύ Γιαλό υπό τον Δήμαρχο Ιεράπετρας

Μετά από πρόσκληση της Ομάδας Επανίδρυσης Μακρύ Γιαλού

Ευρεία σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλη πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού μετά από πρόσκληση της Ομάδας Επανίδρυσης Μακρύ Γιαλού. Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η βουλευτής νομού Λασιθίου με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κατερίνα Σπυριδάκη, οι Αντιδήμαρχοι Νεκτάριος Παπαδάκης και Μάνος Τζώρτζης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μιχάλης Μπαχλιτζανάκης καθώς επίσης ο πρόεδρος Εμμ. Ατζαράκης και μέλη της Ομάδας Επανίδρυσης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου Εμμ. Τσαμπανάκης και ο πρώην πρόεδρος Στέφανος Παπαδάκης, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Τζιρβελάκης, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Επαγγελματικού συλλόγου Κουτσουρά - Ανάληψης - Μακρύ Γιαλού Εμμ. Καπετανάκης και το μέλος Τίτος Γοργολάκης, αλιείς και επαγγελματίες της περιοχής.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η πορεία του σημαντικού έργου του βιολογικού Μακρύ Γιαλού και τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά την εκτέλεσή του.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε ακόμη στο ενδεχόμενο επανίδρυσης του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού δεδομένου ότι η διχοτόμηση προκάλεσε μεγαλύτερα προβλήματα στην περιοχή, παρά τα έλυσε, με τον Δήμαρχο να δηλώνει ότι θα σεβαστεί τη λαϊκή ετυμηγορία.

hxonews

Εκτενής συζήτηση έγινε για το θέμα του νερού και το οξυμένο πρόβλημα που παρατηρείται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Έκδηλη επίσης η ανησυχία για τον προβλήτα του αλιευτικού καταφυγίου, με τους παρευρισκόμενους να τονίζουν την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των ζημιών που είχαν προκληθεί μετά από θαλασσοταραχή. Επιπλέον κατέθεσαν ενστάσεις και προβληματισμούς ως προς τους περιβαλλοντικούς όρους που προβλέπονται στη μελέτη ανακατασκευής του υφιστάμενου αλιευτικού καταφυγίου Μακρύ Γιαλού.

Τέθηκαν ακόμη στο τραπέζι θέματα καθημερινότητας και η ανάγκη παρεμβάσεων ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών.

Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει όλα τα ζητήματα που τέθηκαν και θα επιδιώξει τη σταδιακή επίλυσή τους ζητώντας λίγη πίστωση χρόνου δεδομένου εξάλλου ότι η δημοτική αρχή έχει αναλάβει μόλις δυο μήνες. Σε κάθε περίπτωση, μαζί με τους αντιδημάρχους και τις υπηρεσίες του Δήμου θα συμβάλλουν ώστε η αναπτυσσόμενη περιοχή του Μακρύ Γιαλού να προχωρήσει ακόμη περισσότερα βήματα μπροστά.