Συνάντηση του ΣΔΕ Ιεράπετρας με τον Σύλλογο ΑμεΑ «Γεώργιος Σουργιαδάκης»

9:22 π.μ. - Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024
09:03 π.μ. - Τετ, 20/22/2024
Image: Συνάντηση του ΣΔΕ Ιεράπετρας με τον Σύλλογο ΑμεΑ «Γεώργιος Σουργιαδάκης»

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος ECOMOBILITY

Την Τρίτη 19 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η πιο ενδιαφέρουσα, η πιο συγκινητική, η πιο ζωντανή και η πιο ανθρώπινη εβδομαδιαία συνάντηση για το διαθεματικό σχέδιο δράσης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας «Γνωριμία και επαφή με τα χωριά του δήμου και ανίχνευση των δυνατοτήτων πρόσβασης, μετακίνησης και επικοινωνίας των κατοίκων εντός του χωριού αλλά και με την πόλη» στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος ECOMOBILITY.

Υποδεχθήκαμε στο σχολείο μας τον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρίες Ιεράπετρας «Γεώργιος Σουργιαδάκης» μετά από πρόσκλησή μας και συνεννόηση με την πρόεδρο του κα Κατερίνα Σουργιαδάκη.

Τον Σύλλογο εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος κος Σωτήρης Γεωργίου, 2 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κα Παρασκευή Μπούγια και κος Βασίλης Καταξάκης καθώς και η κοινωνική λειτουργός κα Δέσποινα Παπαδάκη.

hxonews

Για σχεδόν δυο ώρες οι εκπαιδευόμενοι και οι καθηγητές του Σ.Δ.Ε. Ιεράπετρας παρακολούθησαν την κα Παπαδάκη να παρουσιάζει το ιστορικό δημιουργίας, τον ρόλο και την αξία ύπαρξης του συλλόγου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, μια παρουσίαση ιδιαίτερα παραστατική και άμεση, ιδανική για να προκαλέσει την ευαισθητοποίησή μας. Καθοριστικής σημασίας στην επιτυχία της δράσης ήταν η παρουσία του αντιπροέδρου του συλλόγου καθώς με τις καίριες τοποθετήσεις του, τις απαντήσεις στις υποβληθείσες ερωτήσεις και τις εξομολογήσεις των εμπειριών του, κατάφερε να συγκινήσει και να προκαλέσει συναισθηματική φόρτιση σε όλους μας.

Ευχαριστούμε θερμά και τους τέσσερις εκπροσώπους του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες Ιεράπετρας «Γεώργιος Σουργιαδάκης» για την επίσκεψή τους στο σχολείο μας. Σίγουρα τέτοιες εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σχολεία της τυπικής ή άτυπης εκπαίδευσης όπως το δικό μας, συμβάλλουν τα μέγιστα στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα σεβασμού και ισότιμης μεταχείρισης των Α.μεΑ.