Συνάντηση Δημάρχου Ιεράπετρας με τον Δήμαρχο του Αλσατικού χωριού «Stutzheim - Offenheim»

7:32 μ.μ. - Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024
07:05 μ.μ. - Τετ, 08/32/2024
Image: Συνάντηση Δημάρχου Ιεράπετρας με τον Δήμαρχο του Αλσατικού χωριού «Stutzheim - Offenheim»

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Την πρόθεσή τους να συνεργαστούν για την ανάδειξη της περιοχής του Καβουσίου εξέφρασαν σε συνάντηση που είχαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης και ο Δήμαρχος του Αλσατικού χωριού  «Stutzheim – Offenheim» κ. Jean Charles Lambert ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δυο περιοχών η οποία έγινε το 1998. Παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Χατζάκης και Μάνος Τζώρτζης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καβουσίου κ. Γιάννης Ψύλλος. 

hxonews

Στη χρήσιμη συζήτηση που ακολούθησε έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο βοτανικό μονοπάτι που βρίσκεται στο Καβούσι κατά μήκος του οποίου αναπτύσσεται μια μοναδική σε ομορφιά χλωρίδα με διάφορα είδη φυτών και βοτάνων τα οποία έχουν καταγραφεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.  Οι δυο πλευρές συμφώνησαν σε από κοινού δράσεις για την ανάδειξη του μονοπατιού και τη βελτίωση πρόσβασης σε αυτό,  σε συνεργασία με την  Περιφέρεια  Κρήτης.

Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τον κ. Lampert για την επίσκεψη και το ενδιαφέρον του για τον τόπο μας και του προσέφερε αναμνηστικά δώρα.