Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ Ιεράπετρας

9:28 μ.μ. - Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018
09:01 μ.μ. - Τετ, 24/28/2018
Image: Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ Ιεράπετρας

για το θάνατο του Μιχάλη Μυγιάκη

Στην Ιεράπετρα, σήμερα, 24 Ιανουαρίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00, μετά το άγγελμα του θανάτου του Μιχαήλ Μυγιάκη, πρώην Δημάρχου Ιεράπετρας, συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση, με θέμα:   Συλλυπητήριο ψήφισμα για το θάνατο του Μιχαήλ  Μυγιάκη.
 
Στη συνεδρίαση αυτή, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του για τον αδόκητο θάνατο ενός εξαίρετου ανθρώπου που υπηρέτησε τον Τοπική Αυτοδιοίκηση, επί σειρά ετών, από τη θέση του Δημάρχου, ανέγνωσε σχέδιο συλλυπητήριου Ψηφίσματος.
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού άκουσε την εισήγηση Προέδρου του.
 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
 
Εκδίδει το παρακάτω Ψήφισμα:
«Με αίσθημα βαθύτατης θλίψης πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του εξαίρετου συμπολίτη μας και πρώην Δημάρχου Ιεράπετρας, Μιχαήλ Μυγιάκη. Ενός ανθρώπου που υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επί τρεις θητείες, από τη θέση του Δημάρχου.
 
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι εκείνος που καθιέρωσε το 1983 τις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Κύρβεια» που πλέον έχουν γίνει θεσμός.
 
Επίσης, υπηρέτησε, από τη θέση του φιλολόγου καθηγητή την εκπαίδευση, αλλά και τους νέους, δείχνοντας το δρόμο της προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο.
 
Ο Μιχαήλ Μυγιάκης πορεύτηκε με εντιμότητα και υψηλές αρχές τόσο στον επαγγελματικό του βίο, όσο και στο στίβο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπου διακρίθηκε για το ήθος, την ευγένεια και την ειλικρίνειά του, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του. Ποτέ δεν έπαψε να ασχολείται με τα κοινά, αφού μέχρι και λίγες μέρες πριν το θάνατό του αρθρογραφούσε σε τοπική εφημερίδα, θίγοντας κυρίως θέματα της καθημερινότητας.
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, εκφράζει την ειλικρινή του θλίψη για το θάνατό του και αποφασίζει την έκδοση του παρόντος Ψηφίσματος, ως ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής.»
 
Εκφράζει την θλίψη του για την απώλεια του εξαίρετου συμπολίτη και πρώην Δημάρχου Μιχαήλ Μυγιάκη που με το ήθος και την εντιμότητά του υπηρέτησε τον Πολιτισμό, την Παιδεία, το Δήμο και την κοινωνία γενικότερα.
Να εκφράσει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στην οικογένειά του, επιδίδοντας το παρόν ψήφισμα.
Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή τόσο στην παρούσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στην πρώτη τακτική συνεδρίαση αυτού.
Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του, εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου.
Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Αφού συντάχθηκε το παρόν υπογράφηκε, όπως παρακάτω:
 
Ο Πρόεδρος                                                                                                   Ο Γραμματέας
 
 
Νταραράς Ηλίας                                                                                                Βιαννιτάκης Μιχαήλ
 
Τα  Μέλη
 
  1. Ασπραδάκης  Γεώργιος 14. Μυλωνά-Μαμαντοπούλου Ειρήνη     
  2. Βλάσση Ελένη  15. Πανταζής   Αργύριος
  3. Βρυγιωνάκης  Εμμανουήλ 16. Παπαδοπετράκης Ανδρέας
  4. Ζερβάκης Εμμανουήλ 17. Πετράς  Αντώνιος
  5. Κορνάρος  Χαράλαμπος 18. Προϊστάκης   Γεώργιος
  6. Κοτσιφάκη Μαρία 19. Σκυβάλου- Ρουμελιωτάκη Μαρία
  7. Κουγιουμουτζάκης  Γεώργιος 20. Σουραβλής Χριστόφορος
  8. Λιανάκης  Γεώργιος 21. Σπυριδάκης Μιχαήλ
  9. Λουτσέτης  Εμμανουήλ 22. Τζιρβελάκης Ιωάννης
10. Μαστοράκης Γεώργιος 23.Φραγκούλης  Εμμανουήλ
11. Μαστοράκης Πέτρος 24. Χανιωτάκης Νικόλαος
12. Μαχαιράς Ιάκωβος 25. Χατζημαρκάκη Χρυσούλα
13. Μαχαιράς Μιχαήλ