Στους Καλούς Λιμένες αποβιβάζονται οι 80 μετανάστες - Θα μεταφερθούν με λεωφορεία στο Ηράκλειο

10:12 π.μ. - Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023
10:06 π.μ. - Τετ, 14/12/2023
Image: Στους Καλούς Λιμένες αποβιβάζονται οι 80 μετανάστες - Θα μεταφερθούν με λεωφορεία στο Ηράκλειο

Στο σημείο έχουν σπεύσει οι τοπικές λιμενικές αρχές, μέλη του Ερυθρού Σταυρού από το Τμήμα Μοιρών και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, παρότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αναφορά για ανάγκη παροχής ιατρικής φροντίδας

Στους Καλούς Λιμένες αποβιβάστηκαν οι 70-80 μετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοφόρο, το οποίο εντοπίστηκε να πλέει στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης.

hxonews

Νωρίτερα, ο θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο του Ηρακλείου ότι οι μετανάστες, ο αριθμός, οι εθνικότητες και άλλα στοιχεία των οποίων παραμένουν αδιευκρίνιστα, θα μεταφερθούν στους Καλούς Λιμένες.

Ήδη στο σημείο έχουν σπεύσει οι τοπικές λιμενικές αρχές, μέλη του Ερυθρού Σταυρού από το Τμήμα Μοιρών και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, παρότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αναφορά για ανάγκη παροχής ιατρικής φροντίδας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Οι μετανάστες οδηγήθηκαν με σκάφος του Λιμενικού στους Καλούς Λιμένες, όπου αποβιβάζονται με λάντζες και από εκεί θα επιβιβαστούν σε λεωφορεία και θα μεταφερθούν στην αίθουσα Λιμενεργατών στο λιμάνι του Ηρακλείου.

hxonews

Υπενθυμίζεται ότι πάνω από 80 περισυνελέγησαν το πρωί από θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, στα διεθνή ύδατα, μετά την ανατροπή αλιευτικού σκάφους με 86 παράτυπους μετανάστες.

neakriti.gr