Στη Βόρεια Μακεδονία μαθητές του 1ου Λυκείου Ιεράπετρας για πρόγραμμα Εrasmus

9:04 μ.μ. - Κυριακή, 31 Μαρτίου 2024
09:03 μ.μ. - Κυρ, 31/04/2024
Image: Στη Βόρεια Μακεδονία μαθητές του 1ου Λυκείου Ιεράπετρας για πρόγραμμα Εrasmus

Η επόμενη κινητικότητα θα λάβει μέρος στην Πολωνία τον Απρίλιο.

Το 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας πραγματοποίησε κινητικότητα στη Βόρεια Μακεδονία στο πλαίσιο Προγράμματος Erasmus+ΚΑ220. Ο τίτλος του προγράμματος είναι : “Let’s play it again” και πραγματεύεται την αξία των ομαδικών  παραδοσιακών παιχνιδιών του παρελθόντος  και τη δυνατότητα αναβίωσής τους στη σύγχρονη εποχή ως φορέα προστιθέμενης αξίας στη διαμόρφωση δεσμών ανάμεσα σε νέους ανθρώπους  ακόμα και από διαφορετικές κοινότητες, καθώς, παρά τις διαφορές τους, διατηρούν τα κοινά ανθρώπινα στοιχεία τους, όπως είναι η ανάγκη για εξασφάλιση ποιοτικού χρόνου στην ψυχαγωγία του ανθρώπου και το χτίσιμο γεφυριών σε ό,τι μπορεί να μας φέρει σε βαθύτερη επικοινωνία και συνεργασία.

hxonews

Στην κινητικότητα συμμετείχαν τέσσερις μαθητές ,τέσσερις μαθήτριες και δύο εκπαιδευτικοί. Το σχολείο OOU”Kocho Racin’’ στο Kratovo υποδέχτηκε και αγκάλιασε την αποστολή μας από τις 16 ως τις 23 Μαρτίου 2024 χαρίζοντάς μας αξέχαστες εμπειρίες.

hxonews

Γνωριστήκαμε και κάναμε κοινές δράσεις, μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί από έξι Ευρωπαϊκές χώρες. Γνωρίσαμε τα τοπικά παραδοσιακά ομαδικά παιχνίδια, όπως μάς τα παρουσίασαν οι παλαιότεροι με περιγραφή και αφήγηση . Το κυριότερο είναι πως τα εφαρμόσαμε, τα μελετήσαμε, ψυχαγωγηθήκαμε και αναλάβαμε να γίνουμε πρεσβευτές τους στις νεότερες γενιές  και των έξι χωρών. Ταυτόχρονα, γνωρίσαμε βαθύτερα  τη χώρα της Β. Μακεδονίας ερχόμενοι σε επαφή με τη Φύση, τους ορεινούς οικισμούς της αλλά και με την Πρωτεύουσα ,τα Σκόπια. Μαζί με τους ανθρώπους και τα παιχνίδια τους γνωρίσαμε και την κουζίνα τους  καθώς και στοιχεία της καθημερινότητάς τους. 

hxonews

Ευχαριστούμε το σχολείο που μας φιλοξένησε. Ευχαριστούμε τους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς από τη Βόρεια Μακεδονία, την Πολωνία, τη Μάλτα, τη Λιθουανία, την Κύπρο. Πάνω από όλους ευχαριστούμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας από όλες τις συμμετέχουσες χώρες για την άψογη συνεργασία!

Η επόμενη κινητικότητα θα λάβει μέρος στην Πολωνία τον Απρίλιο.

hxonews

Η Παιδαγωγική Ομάδα Erasmus+ 1ου ΓΕΛ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ