Στα μαύρα τα Ανώγεια, παγωμένη η κοινωνία, αναζητείται ο 54χρονος

2:22 μ.μ. - Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017
02:11 μ.μ. - Σάβ, 04/22/2017
Image: Στα μαύρα τα Ανώγεια, παγωμένη η κοινωνία, αναζητείται ο 54χρονος

Στο πατρικό σπίτι της οικογένειας Στρατάκη βρισκόταν ήδη η σορός του νεκρού παιδιού τους, Μανόλη (του Ψιρή, όπως ήταν γνωστός στο χωριό)

Που το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας έμελλε να τραυματιστεί βαρύτατα και να εκπνεύσει μεσοστρατίς για το νοσοκομείο, από όπλο που κρατούσε συγγενικό χέρι σε καβγά για τη διεκδίκηση βοσκότοπου.
 
Στο σπίτι της οικογένειας του νεκρού επικρατούσε το αδιαχώρητο από κόσμο που συνεχώς κατέφτανε για να αφήσει ένα λευκό λουλούδι στον 23χρονο νεαρό!
 
Δίπλα, μεσοτοιχία ακριβώς, όπως έγραψε η "Νέα Κρήτη", το σπίτι του φερόμενου ως δράστη. Αυτό το σπίτι ήταν αμπαρωμένο. Και όλα αυτά στον κεντρικό δρόμο, λίγο πιο κάτω από το Δημαρχείο.
 
>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ 23ΧΡΟΝΟ ΜΑΝΩΛΗ ΠΟΥ ΕΣΒΗΣΕ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟ
 
Το κλίμα στ' Ανώγεια ήταν και παραμένει "πολεμικό", με μια ησυχία που προκαλεί τρόμο και ήταν εξαιρετικά "εκκωφαντική" κάθε φορά που τη διέκοπτε ο παραμικρός θόρυβος ή κάποιο μοιρολόι.
 
Η Αστυνομία παρούσα, βρισκόταν εκεί να περιφρουρεί το σπίτι του νεκρού παιδιού, ενώ ταυτόχρονα οχήματα της ΟΠΚΕ συνόδευαν άλλα οχήματα να περάσουν από το σημείο, τα οποία ερευνάται αν ανήκουν σε εμπλεκόμενα στην υπόθεση άτομα.
 
Μηχανές της ΕΛ.ΑΣ. και περιπολικά παρέμεναν ακροβολισμένα σε όλο το χωριό, σε αθέατα και θεατά σημεία, για άμεση επέμβαση σε περίπτωση που εκδηλωνόταν ένταση.
 
Ο φόβος των αντιποίνων έχει κυριεύσει το χωριό και, δυστυχώς, τα επόμενα 24ωρα θεωρούνται κρίσιμα για την εξέλιξη των γεγονότων.
 
Η κηδεία του νεαρού έγινε παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του φερόμενου ως δράστη συνεχίζονταν.
 
 
Το χρονικό
 
Όλα συνέβησαν στην περιοχή Αόρι, που βρίσκεται στους πρόποδες του Ψηλορείτη και φτάνει κάποιος εκεί από γνωστό ορειβατικό μονοπάτι στην αρχή των Ανωγείων, από το ύψος της διακλάδωσης για την "Ντελίνα", όπου οι δύο συγγενικές οικογένειες είχαν δικαιοδοσία σε βοσκοτόπια το ένα πάνω από το άλλο.
 
Το βοσκοτόπι της πλευράς του θύματος βρισκόταν πάνω από το βοσκοτόπι της οικογένειας του φερόμενου ως δράστη. Κατά πληροφορίες, στο συγκεκριμένο σημείο σημειώθηκε συμπλοκή, όταν μέλη της οικογένειας του θύματος βρέθηκαν στο σημείο όπου ήδη εκεί βρίσκονταν μέλη της οικογένειας του φερόμενου ως δράστη.
 
Πληροφορίες περιγράφουν μια συμπλοκή μεταξύ 7-8 ατόμων (μέλη και από τις δύο οικογένειες που συνδέονται συγγενικά), κατά την οποία έπεσαν πυροβολισμοί, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να προκαλέσει διαμπερές τραύμα από το μεσοθωράκιο στην πλάτη του 23χρονου Μανόλη Στρατάκη, ο οποίος και κατέληξε.
 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι μέλη της οικογένειας του θύματος μετέφεραν τον τραυματία στο Κέντρο Υγείας των Ανωγείων, όπου αμέσως εκτιμήθηκε ως εξαιρετικά σοβαρό το περιστατικό και ειδοποιήθηκε μονάδα του ΕΚΑΒ για να παραλάβει τον τραυματία.
 
Ταυτόχρονα όχημα του Κέντρου Υγείας ξεκίνησε τη μεταφορά του τραυματία, για να μη χαθεί χρόνος, προς το Ηράκλειο.
 
Η μονάδα του ΕΚΑΒ συνάντησε στο ύψος της Τυλίσου το όχημα του Κ.Υ. και παρέλαβε το νεαρό. Ζητήθηκε να ανοίξει το ΠΑΓΝΗ λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του νεαρού, για να κερδηθεί χρόνος, όμως ο νεαρός κατέληξε πριν φτάσει στο νοσοκομείο το ασθενοφόρο.
 
Έτσι η σορός τού νεαρού μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο, για να διαπιστωθεί απλώς ο θάνατός του και να εκτυλιχτούν σπαρακτικές σκηνές από τους συγγενείς.
 
 
Διαπληκτισμός
 
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι νωρίτερα της φονικής συμπλοκής στο Αόρι είχε σημειωθεί επεισόδιο με διαπληκτισμό στο κέντρο των Ανωγείων, όπου βρίσκονται και τα σπίτια θύματος και φερόμενου ως δράστη.
 
Αυτό το περιστατικό έλαβε χώρα περίπου 2 ώρες νωρίτερα από τη συμπλοκή, δηλαδή περίπου στη 1 ή 2 το μεσημέρι, αν ληφθεί υπόψη η πληροφορία ότι η συμπλοκή έλαβε χώρα περίπου στις 4 το απόγευμα και το χωριό έμαθε τα κακά μαντάτα περίπου στις 6 με 7 το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων.
 
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπήρχαν συχνά-πυκνά τριβές μεταξύ των δύο οικογενειών και μάλιστα πριν από δύο χρόνια περιγράφεται περιστατικό για τους ίδιους λόγους μεταξύ των οικογενειών, που κόντεψαν και τότε να φτάσουν στα άκρα, όμως με την παρέμβαση συγχωριανών και ψυχραιμότερων είχε τελικά πρυτανεύσει η λογική και είχαν αποφευχθεί τα χειρότερα. Τώρα, όμως; Υπάρχει ένας νεκρός και πολύ φόβος!
 
 
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΔΡΑΣΤΗ
 
 
Δικηγόρος επικοινώνησε με την ΕΛ.ΑΣ. για παράδοση του 54χρονου
 
Η Αστυνομία με επίσημο δελτίο Τύπου ανακοίνωσε χθες το πρωί το περιστατικό, κάνοντας λόγο για αναζήτηση ενός άνδρα 54 ετών, που προκάλεσε το θανάσιμο τραυματισμό του 23χρονου, βάλλοντας με όπλο σε βάρος του.
 
Ο 54χρονος, που αναζητείται, είναι κατά πληροφορίες θείος του νεαρού, ξάδερφος με τον πατέρα τού νεκρού, και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες στη "Νέα Κρήτη", δικηγόρος που τον εκπροσωπεί φέρεται να έχει ήδη επικοινωνήσει με τις Αρχές, ρυθμίζοντας τις λεπτομέρειες για την παράδοσή του.
 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 54χρονος, από τις πρώτες ώρες μετά την κατάληξη του νεαρού στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο νοσοκομείο, επικοινώνησε με δικηγόρο, τον οποίο και εξουσιοδότησε να ενημερώσει τις Αρχές ότι «παίρνει το θέμα πάνω του»!
 
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, ύστερα και από αυτό, η Αστυνομία ξεκίνησε τις έρευνές της προς συγκεκριμένη πλέον κατεύθυνση, αναζητώντας συγκεκριμένο πλέον άνθρωπο.
 
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ακόμη ότι ο δικηγόρος του 54χρονου ζήτησε διαβεβαιώσεις από την ΕΛ.ΑΣ. για την ασφαλή παράδοσή του και φέρεται να έλαβε διαβεβαιώσεις από ανώτατο επίπεδο γι' αυτό.
 
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας εκδόθηκε ύστερα από όλα αυτά το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας και είναι διατυπωμένη με πολύ προσεκτικό τρόπο ως προς τα γεγονότα, αφού περιγράφει μια συμπλοκή με πυροβολισμό από άγνωστο όπλο και μεταφορά του 23χρονου στο νοσοκομείο. Η ανακοίνωση αναφέρει:
 
«Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη 54χρονου ημεδαπού, για ανθρωποκτονία, σε βάρος 23χρονου ημεδαπού, στο Ρέθυμνο. Χθες (σ.σ. προχθές 09/04/2017) το απόγευμα, σε αγροτική περιοχή του δήμου Ανωγείων, 54χρονος ημεδαπός πυροβόλησε με αγνώστου τύπου όπλο, σε βάρος 23χρονου ημεδαπού, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 23χρονου. Ο 23χρονος μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.
 
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Γεροποτάμου, ενώ έρευνες διεξάγονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη».
 
 
 
Ρεπορτάζ: Λευτέρης Συμβουλάκης
Πηγή: neakriti.gr