Σακαδάκη: Μένουν εκτός σταθμών βρέφη στην Ιεράπετρα - Θα καλυφθούν οι ανάγκες στους παιδικούς

2:31 μ.μ. - Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2021
02:09 μ.μ. - Πέμ, 02/31/2021
Image: Σακαδάκη: Μένουν εκτός σταθμών βρέφη στην Ιεράπετρα  - Θα καλυφθούν οι ανάγκες στους παιδικούς

Αναγκαίος τουλάχιστον ένας ακόμα βρεφονηπιακός σταθμός στην Ιεράπετρα

Αυξημένες είναι τα τελευταία χρόνια οι ανάγκες υποδομών για την φιλοξενία παιδιών βρεφικής ηλικίας στην Ιεράπετρα γεγονός που καθιστά αναγκαία τη δημιουργία τουλάχιστον μιας ακόμη δομής δηλώνει στον Ηχω 99,8 η πρόεδρος του ΝΠ ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ κα Μαρία Σακαδάκη προσθέτοντας πως ήδη έχουν γίνει συζητήσεις με τον Δήμαρχο γύρω από το θέμα αυτό.

Όπως είπε είναι πολύ θετικό οτι γεννιούνται παιδιά. Οι αυξημένες ανάγκες καθιστούν αναγκαία την δημιουργία ενός ακόμα, τουλάχιστον, βρεφονηπιακού σταθμού. Πέρυσι δημιουργήθηκε ένα επιπλέον τμήμα το οποίο θα λειτουργήσει και φέτος, όμως και πάλι θα υπάρξουν βρέφη που θα μείνουν εκτός δομών. Υπάρχουν βέβαια κριτήρια με βάση τα οποία γίνεται η επιλογή. Γίνεται αντιληπτό οτι οι ανάγκες φροντίδας των βρεφών είναι πολύ μεγαλύτερες και οτι χρήζουν αυξημένης και ιδιαίτερης προσοχής. Σύμφωνα με όσα προβλέπονται ανά τέσσερα βρέφη αντιστοιχεί ένας εργαζόμενος. Το πρόβλημα είναι η έλλειψη χώρων. Θα γίνουν βέβαια το επόμενο διάστημα νέες προσλήψεις σε προσωπικό όμως και πάλι επειδή τα βρέφη είναι πολύ περισσότερα σε σχέση με τις διαθέσιμες θέσεις κάποια, περίπου 20, θα μείνουν εκτός. Σε αντίθεση με τους παιδικούς σταθμούς όπου εκεί όλες οι αιτήσεις για τα παιδιά αυτής της ηλικίας σταδιακά θα εξυπηρετηθούν, εξήγησε η κα Σακαδάκη.

Σε οτι αφορά τις υφιστάμενες υποδομές η πρόεδρος του Ν.Π. είπε οτι υπάρχει κονδύλι 360.000 ευρώ το οποίο θα διατεθεί για τη βελτίωσή τους με έμφαση σε μονώσεις και αλλαγή κουφωμάτων κλπ.

Ακούστε εδώ αναλυτικά την κα Σακαδάκη: