Πόσοι γιατροί ενδιαφέρθηκαν να καλύψουν 18 θέσεις στα νοσοκομεία του Λασιθίου;

9:30 π.μ. - Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024
09:01 π.μ. - Τρί, 23/30/2024
Image: Πόσοι γιατροί ενδιαφέρθηκαν να καλύψουν 18 θέσεις στα νοσοκομεία του Λασιθίου;

Τι αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, Γιώργος Μανουσάκης

Tην Παρασκευή 19 Ιανουαρίου δημοσιεύτηκε στη σελίδα της 7ης ΥΠΕ ο αυτοματοποιημένος κατάλογος υποψηφίων με σειρά κατάταξης, ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ Νοσοκομείων και Νοσοκομείων-Κέντρων Υγείας που είχαν κάνει αιτήσεις στην τελευταία προκήρυξη.

Από την εξέταση του πίνακα προκύπτει ότι από τις 18 θέσεις μόνιμων ιατρών που προκηρύχθηκαν στο νομό Λασιθίου, αιτήσεις υποβλήθηκαν μόνο για τις 7 από αυτές.

Στο Νοσοκομείο Σητείας προκηρύχθηκαν 7 θέσεις και υποβλήθηκαν αιτήσεις μόνο για τις 3 (Αναισθησιολογίας, παιδιατρικής και ορθοπεδικής). Δεν υποβλήθηκαν αιτήσεις για τις δύο θέσεις παθολογίας, για την μία θέση ακτινολογίας και για τη δεύτερη παιδιατρικής.

Στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας προκηρύχθηκαν 6 θέσεις και υποβλήθηκε αίτηση μόνο για τη 1 (διευθυντή αναισθησιολογίας). Δεν υποβλήθηκαν αιτήσεις για τις δύο θέσεις ακτινολογίας, για τις δύο θέσεις παθολογίας και για τη μία θέση καρδιολογίας.

Στο νοσοκομείο Αγ. Νικολάου προκηρύχθηκαν 5 θέσεις και υποβλήθηκαν αιτήσεις για τις 3 (ψυχιατρικής, ΤΕΠ και καρδιολογίας). Δεν υποβλήθηκαν αιτήσεις για τις θέσεις ακτινολογίας και για τη δεύτερη θέση του ΤΕΠ.

Όπως ακούγεται, από τις αιτήσεις που έχουν γίνει για τις 7 θέσεις στα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου, οι τέσσερεις από αυτές έχουν υποβληθεί από ιατρούς που εργάζονται ήδη στο ΕΣΥ, μεταξύ των οποίων δύο αναισθησιολόγοι από το ΓΝΑΝ.

Ακόμη, δεν είναι σίγουρο ότι τελικά οι υποψήφιοι που δεν εργάζονται ήδη στο ΕΣΥ θα αποδεχτούν και θα καταλάβουν τις θέσεις, γιατί μπορεί να επιλέξουν άλλα νοσοκομεία ή κέντρα υγείας ή να το μετανιώσουν, κάτι που δυστυχώς είναι συνηθισμένο φαινόμενο.