Ο Κουρουμπλής επαινεί τους εφοπλιστές

11:46 π.μ. - Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018
11:12 π.μ. - Σάβ, 01/46/2018
Image: Ο Κουρουμπλής επαινεί τους εφοπλιστές

Ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, υποστήριξε ότι ήρθε η ώρα να βοηθήσουν οι εφοπλιστές τη χώρα

Αυτό θα το πετύχουν αν την ελληνική σημαία φέρουν περισσότερα από τα πλοία τους. Ανέφερε ότι τους πρώτους εννέα μήνες του 2017 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα αυξήθηκε κατά 18,3%, δηλαδή περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο ευρώ και εξήρε το «δαιμόνιο» των Ελλήνων εφοπλιστών.
 
Μιλώντας κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο Π. Κουρουμπλής κάλεσε τους εφοπλιστές να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της χώρας με το να έχουν την ελληνική σημαία σε περισσότερα από τα καράβια τους.  «Πιστεύουμε ότι τώρα ήρθε η ώρα και οι Έλληνες εφοπλιστές να κάνουν κάτι περισσότερο για τη στήριξη της χώρας. Προσδοκούμε να αποκτήσει η ελληνική σημαία περισσότερα πλοία και καλούμε τους Έλληνες εφοπλιστές, τουλάχιστον ένα ποσοστό των πλοίων τους να έρθει στην ελληνική σημαία».
 
Παράλληλα, αναφέρθηκε στο «δαιμόνιο» των Ελλήνων εφοπλιστών που σε περίοδο κρίσης «κτίζουν» περισσότερα από 600 πλοία σε μεγάλα ναυπηγεία , ενώ επισήμανε την  συνεχή αύξηση της ελληνικής ναυτιλίας, παρά την κρίση στις ναυλαγορές.
 
Ο Π. Κουρουμπλής υποστήριξε ότι την τελευταία τριετία έχουν εγκατασταθεί στη χώρα περισσότερες από 290 εταιρίες ναυτιλιακές και ναυλομεσιτικές, ενώ τους πρώτους εννέα μήνες του 2017 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα αυξήθηκε κατά 18,3%, δηλαδή περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο ευρώ.
 
 
Πηγή: thepressproject.gr