Ο Γ. Μπουρλάκης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ενωμένη Ιεράπετρα» στον Ηχώ 99,8

10:51 π.μ. - Τρίτη, 21 Μαΐου 2019
10:05 π.μ. - Τρί, 21/51/2019
Image: Ο Γ. Μπουρλάκης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ενωμένη Ιεράπετρα» στον Ηχώ 99,8

Προτάσεις για να αποκτήσει η Ιεράπετρα τουριστική ταυτότητα

 
Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα σε θέματα τουρισμού , αντικείμενο με το οποίο και ο ίδιος ασχολείται ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Μπουρλάκης με τον συνδυασμό «Ενωμένη Ιεράπετρα» με επικεφαλής την Ελένη Βλάσση, μίλησε στον Ηχώ 99,8.  
 
Όπως είπε στην Ιεράπετρα έχουμε  8.000 κλίνες από Μύρτο μέχρι Μακρύ Γιαλό και οι επισκέπτες φτάνουν κάθε χρόνο περίπου τους 150.000. Υποστήριξε ότι θα πρέπει να περάσουμε στον τουρισμό επιλογής να προσεγγίσουμε δηλαδή τουρίστες που θα επιλέξουν  να έρθουν στην Ιεράπετρα οπότε θα θελήσουν να μάθουν  για την πόλη και τα χωριά, θα τα επισκεφθούν και να ξεφύγουμε από τους επισκέπτες που έρχονται κατά κύριο λόγο μέσω ταξιδιωτικών πακέτων. Ο δήμος πρέπει να βοηθήσει σε όλο αυτό προωθώντας το τουριστικό προϊόν της Ιεράπετρας. Ωστόσο δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο το ότι χάσαμε τις γαλάζιες σημαίες. Επιπλέον ο δήμος πρέπει να δει ζητήματα καθημερινότητας, όπως καθαριότητα, χώρους στάθμευσης, πινακίδες. Θα μπορούσε ακόμη να δοθεί έμφαση στην ανάδειξη της Κάτω Μεράς, ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, στην προώθηση της γαστρονομικής ταυτότητας, στη διοργάνωση αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων κ.α. Να καταφέρουμε λοιπόν μέσα και από συνεργασίες να  αποκτήσει η Ιεράπετρα μια τουριστική ταυτότητα, τόνισε.
 
Κλείνοντας ο κ. Μπουρλάκης σημείωσε, πάμε μαζί ενωμένοι με μια νέα γυναίκα ως υποψήφια Δήμαρχο  την Ελένη Βλάσση, καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας, που έχει όραμα και πρόταση για τον τόπο.
 
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Μπουρλάκη: