Ο Δήμος Ιεράπετρας να ζητήσει από το Υπουργείο Υγείας να αναλάβει τη λειτουργία του νέου Γηροκομείου

1:09 μ.μ. - Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2022
01:09 μ.μ. - Τετ, 07/09/2022
Image: Ο Δήμος Ιεράπετρας  να ζητήσει από το Υπουργείο Υγείας να αναλάβει τη λειτουργία του νέου Γηροκομείου

Η πρόταση της επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωσης Μαρίας Κοτσιφάκη

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο «Γηροκομείο» Ιεράπετρας  μίλησε στον Ηχώ 99,8 η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση κα Μαρία Κοτσιφάκη. Έκανε μια αναφορά στη διαχρονική λειτουργία της δομής  κάνοντας λόγο και για διαχρονικές ευθύνες. Φτάνοντας στο σήμερα σημείωσε ότι δεν υπάρχει ενημέρωση από τους αρμόδιους για το τι πραγματικά συμβαίνει.  Υπάρχει δηλαδή  μια ομερτά. Επίσης, δεν έχουν παρθεί   αποφάσεις για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα με τους ηλικιωμένους τρόφιμους,  μετά και την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Χανίων σύμφωνα με την οποία κλείνει η  δομή καθώς  δεν πληροί τις προϋποθέσεις λειτουργίας.

Αναφέρθηκε και  στην ενημέρωση που έγινε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου δόθηκε η δέσμευση πως αρχές Οκτώβρη θα γίνει πλήρης ενημέρωση για το θέμα.  

Γιατί, όπως τόνισε η κα Κοτσιφάκη,  υπάρχουν ζητήματα που προκύπτουν πέρα από το που θα πάνε τώρα οι ηλικιωμένοι.   Όπως  το ποιος φορέας  και πώς θα  λειτουργήσει το Ορφανουδάκειο Γηροκομείο ή όπως αλλιώς ονομαστεί. Πρόταση τους πάντως  ως Λαϊκή Συσπείρωση είναι ότι τέτοιες δομές να  υπάγονται στο υπουργείο υγείας και πρόνοιας ώστε να   λειτουργούν  ως  κρατική δομή με κρατική χρηματοδότηση και να υπάρχει διασφάλιση του προσωπικού.

Κλείνοντας είπε ότι διαχρονικά από  το Δ.Σ. του    Συλλόγου  Φίλων Ατόμων Τρίτησ Ηλικίας  θα έπρεπε  να παρέχει ενημέρωση πχ σε ζητήματα όπως  οι  οφειλές για ασφαλιστικές εισφορές αλλά και πως αξιοποιούνται οι  προσφορές και δωρεές.

Ακούστε εδώ την κα Κοτσιφάκη