Μιχελαράκης: Έρχονται κινητοποιήσεις των καταστηματαρχών μετά την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων για το παραλιακό μέτωπο

10:47 π.μ. - Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2024
10:02 π.μ. - Παρ, 16/47/2024
Image: Μιχελαράκης: Έρχονται κινητοποιήσεις των καταστηματαρχών μετά την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων για το παραλιακό μέτωπο

Προτείνει στον Δήμαρχο Ιεράπετρας να επισπευθεί το μονοθεματικό δημοτικό συμβούλιο

Ο κ. Εμμ. Μιχελαράκης, πρόεδρος του συλλόγου Καφέ Εστίασης Ιεράπετρας, μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τις εξελίξεις σχετικά με τις κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων κατασκευών.

Αρκετοί καταστηματάρχες απευθύνθηκαν στην δικαιοσύνη για τα ασφαλιστικά μέτρα, όμως οι πρώτες αποφάσεις του δικαστηρίου ήταν αρνητικές. Πιο συγκεκριμένα, χθες το δικαστήριο κρίθηκε αναρμόδιο να εκδικάσει ασφαλιστικά μέτρα.

«Σήμερα περιμένουμε να εκδικαστούν άλλα 8 πρωτόκολλα κατεδάφισης και την Δευτέρα άλλα 4. Ελπίζουμε η έκβαση να είναι διαφορετική, παρόλο που οι πιθανότητες είναι ελάχιστες καθώς φάνηκε ότι δεν υπήρχε διάθεση από το δικαστήριο για να αλλάξει η κατάσταση.»

Ο ίδιος αναφέρει πως αν η απόφαση είναι αρνητική και σήμερα, έχουν ζητήσει από τον Δήμαρχο να πραγματοποιηθεί ένα μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να αποφασίσουν όλοι μαζί τι θα κάνουν.

Μέχρι να εκδικαστούν όλα τα πρωτόκολλα θα έχει τελειώσει σχεδόν ο μήνας και θα αναγκαστούν οι καταστηματάρχες να αρχίσουν τις κατεδαφίσεις στην αρχή της τουριστικής σεζόν, υπογραμμίζει ο κ. Μιχελαράκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περιοχές του Αγίου Νικολάου δεν είχαν κάνει τον φάκελο εξομοίωσης, ενώ η μελέτη της Ιεράπετρας αναφορικά με το παραλιακό μέτωπο είναι έτοιμη και μένουν μόνο 2 υπογραφές προκειμένου να βγει σε δημοπράτηση.