Μετεολάτρες: Επιστρέφει η αφρικανική σκόνη από την Τρίτη με υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή

9:39 π.μ. - Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
09:04 π.μ. - Δευ, 22/39/2024
Image: Μετεολάτρες: Επιστρέφει η αφρικανική σκόνη από την Τρίτη με υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή

Αύξηση στα επίπεδα της ερημικής σκόνης θα έχουμε ξανά από την Τρίτη σύμφωνα με τον Γιάννη Αϊβαλιωτάκη και τους Μετεολάτρες

Συγκεκριμένα, σήμερα Δευτέρα 22/4 θα έχουμε αρκετές συννεφιές που θα πυκνώσουν τις απογευματινές ώρες με μικρά ανοίγματα ήλιου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς κελσίου. Θα έχουμε νότιο ανατολικούς ανέμους της τάξεως των 2 με 3 μποφόρ. Η υγρασία θα είναι 60-80%

Η Τρίτη 23/4 θα είναι μία ζεστή μέρα, θα έχουμε συννεφιές με διαστήματα ηλιοφάνειας και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές, νοτιοανατολικές διευθύνσεις της τάξεως των 2 με 3 μποφόρ με ενδεχόμενη ενίσχυση τις απογευματινές ώρες. Από το μεσημέρι θα αρχίσουν να αυξάνονται τα επίπεδα ερημικής σκόνης και η υγρασία θα είναι 55-70%.

Την Τετάρτη 24/4 θα έχουμε περισσότερη ηλιοφάνεια σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες αλλά τα επίπεδα της ερημικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα φτάσουν σε πολύ υψηλά επίπεδα και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς κελσίου. Θα υπάρξει πρόσκαιρη αλλαγή της κατεύθυνσης των ανέμων σε βόρειους. Από την Τετάρτη θα έχουμε νοτιάδες τις πρωινές ώρες και βοριάδες το βράδυ με την έντασή τους να μην ξεπερνάει τα 2 μποφόρ. Η υγρασία θα είναι 50-70%.

Η Πέμπτη 25/4 θα είναι μία πολύ καλή και ηλιόλουστη μέρα με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 16- 21 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν με βόρειες κατευθύνσεις της τάξεως των 3 με 4 μποφόρ κάτι που θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της σκόνης. Τα επίπεδα της υγρασίας θα είναι 55-70%.

Σε μία μακροπρόθεσμη εκτίμηση για τις μέρες του Πάσχα, ο κ. Αϊβαλιωτάκης είπε ότι από την Μεγάλη Τετάρτη και μετά ο καιρός φαίνεται να είναι μουντός, με διαστήματα ήλιου. Από το Μ. Σάββατο το απόγευμα εισέρχεται από τα Βορειοδυτικά της χώρας ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα φέρει μία αστάθεια σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Αυτό θα επηρεάσει μόνο την Δυτική Κρήτη και σε εμάς θα φέρει συννεφιές. Την ημέρα του Πάσχα φαίνεται ότι θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες και νότιους ανέμους.

-

  Facebook: Μετεολάτρες / website: meteolatres.gr (προς το παρόν υπό κατασκευή)