Μένουν χωρίς νερό θερμοκήπια στη Βαϊνιά λόγω καθαρισμού ρέματος

11:49 π.μ. - Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2023
11:03 π.μ. - Πέμ, 02/49/2023
Image: Μένουν χωρίς νερό θερμοκήπια στη Βαϊνιά λόγω καθαρισμού ρέματος

Καμία ενημέρωση - Κίνδυνος οικονομικής καταστροφής καταγγέλλει ο Α. Πλεξουσάκης

Σε εξέλιξη είναι αυτές τις ημέρες εργασίες καθαρισμού σε ρέμα κοντά στη Βαϊνιά Ιεράπετρας. Ωστόσο λόγω των εργασιών, προκλήθηκαν ζημιές στις σωληνώσεις άρδευσης. Με συνέπεια παραγωγοί αγροτικών προϊόντων σε μια περίοδο που οι καλλιεργητικές εργασίες και η παραγωγή είναι στο αποκορύφωμα, να μείνουν χωρίς νερό για να ποτίσουν.

Για το πρόβλημα που προέκυψε, μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του Α.Σ. Νότος κ. Αντώνης Πλεξουσάκης λέγοντας αρχικά ότι, πριν δυο χρόνια στο συγκεκριμένο ρέμα έγινε και πάλι καθαρισμός. Τότε, είχαν ενημερωθεί προκειμένου να απομακρύνουν τις σωληνώσεις τους. Μάλιστα είχε τοποθετηθεί ένας μεγάλος αγωγός (σωλήνα) ώστε από εκεί να περνούν οι σωληνώσεις για να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα προβλήματα.

Εχθές, ξαφνικά, Μάρτη μήνα, κάποιοι αποφάσισαν να καθαρίσουν το ρέμα και μηχανήματα «έπιασαν» δουλειά. Προκαλώντας ζημιές στις σωληνώσεις άρδευσης στο πέρασμά τους. Αφού κάποιες σωλήνες δεν περνούσαν μέσα από τον παραπάνω αγωγό ή οι εργασίες έγιναν σε σημεία που δεν έφτανε ο αγωγός. Με συνέπεια πάνω από 500 στρέμματα θερμοκήπια να μείνουν χωρίς νερό με τις όποιες συνέπειες για τις καλλιέργειες. Παραγωγοί ενημέρωσαν την αστυνομία και η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι πρέπει να κατατεθεί μήνυση. Επίσης έγινε επικοινωνία με την Περιφέρεια η οποία τους ενημέρωσε ότι απαγορεύεται να περνούν τις σωληνώσεις από το ρέμα και κινδυνεύουν τώρα οι παραγωγοί με μήνυση από την Περιφέρεια. Ο δε ΤΟΕΒ δεν είναι υπεύθυνος για το θέμα, ανέφερε ο κ. Πλεξουσάκης.

Προσθέτοντας ότι οι παραγωγοί ειδικά σε αυτή την κρίσιμη παραγωγική περίοδο δεν μπορούν να μείνουν χωρίς νερό. Σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν υπήρξε καμία ειδοποίηση για την έναρξη των εργασιών ώστε οι παραγωγοί να απομακρύνουν τις σωληνώσεις τους.

* φωτο αρχείου